top of page

VISCRI

Accesul la Viscri este posibil fie prin Bunești din E60 Sighișoara – Brașov, la 7 km, fie prin Dacia din E60, în dreptul localității Rupea, la 9 km. Este recomandat să folosești parcarea amenajată la intrarea în sat pentru a păstra autenticitatea și pentru a avea o experiență frumoasă.

Viscri este un sat din comuna Bunești, județul Brașov, și face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Este cunoscut pentru arhitectura săsească tradițională și pentru faptul că a fost sursa mai multor reportaje în presa națională și internațională. Documentele istorice arată că Viscri a fost întotdeauna un sat liber, nefiind niciodată parte dintr-o proprietate nobiliară.


Biserica Fortificată din Viscri este considerată una dintre cele mai bine conservate biserici-sală romanică din secolul al XIII-lea. Este înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1999 și este monument istoric. Biserica-sală a fost construită inițial de secui și apoi preluată de sași, fiind fortificată în secolul al XV-lea. Programul de vizitare este următorul:

  • Luni – Sâmbătă: 10:00-13:00 și 15:00-18:00

  • Duminică: după anunțare prealabilă Pentru mai multe informații și pentru vizite ghidate, poți contacta pe doamna Gerhild Gross la numerele de telefon: +40742077506 sau +40742069477.

Casa Regelui Charles al III-lea: Locuința datând din anul 1875 și renovată cu grijă, păstrând elementele tradiționale, este un alt obiectiv de vizitat în Viscri. Aici poți explora două dintre camerele casei, expoziții organizate în hambar și o mică cafenea cu terasă.Program: Luni - Vineri: 11:00 – 18:00; Sâmbătă - Duminică: 10:00 – 19:00


În sat ai mai multe opțiuni de cazare. Găsești recomandările noastre aici. De asemenea, poți găsi aici toate locurile pe care le recomandăm pentru luat masa.


bottom of page