Model de parteneriat activ pentru o dezvoltare durabila (PACT 2020)
Prin acest proiect platforma Colinele Transilvaniei sprijină comunitățile locale din 10 sate prin educaÈ›ie È™i informare să devină o voce în procesul de luare a deciziilor de la nivel local. Revizuim politicile de dezvoltare regională din perspectiva obiectivelor de conservare È™i întărim parteneriatul Colinele Transilvaniei (format de 11 organizaÈ›ii) prin consolidarea competenÈ›elor de advocacy, management organizaÈ›ional È™i comunicare.
OBIECTIVE
Avem trei mari obiective până la încheierea proiectului în anul 2023.
-
Grupuri formate din 150 de persoane din 10 localități din Colinele Transilvaniei vor trece printr-un proces de informare È™i educare în urma căruia vor asigura un sistem de bună guvernanță locală pentru o dezvoltare durabilă iniÈ›iată de comunități active È™i implicate.
-
Platforma Colinele Transilvaniei devine instrumentul principal de influenÈ›are a politicilor de dezvoltare regională È™i asigură transpunerea viziunilor locale în politicile publice la nivel regional È™i/sau naÈ›ional.
-
Parteneriatul Colinele Transilvaniei, prin dezvoltarea unor instrumente de lucru care facilitează colaborarea È™i dezvoltarea organizaÈ›ională, îsi consolideaza capacitatea de a fi un pion important în procesul de luare a deciziilor la nivel regional È™i de a aduce beneficii comunităților È™i naturii din Colinele Transilvaniei.
COMUNITÄ‚ÈšI
​
Lucrăm împreună cu oamenii din Colinele Transilvaniei, mai precis din următoarele comunități:
-
Județul Brașov: Viscri, Cincșor, Criț;
​​
-
JudeÈ›ul Sibiu: Alma Vii, Mălâncrav, RichiÈ™, Agnita;
​​
-
Județul Mureș: Daia, Saschiz, Archita.
Cum devin comunitățile active și sănătoase?
Câteva cunoÈ™tinÈ›e È™i experienÈ›e despre cum poate răspunde comunitatea în timp real nevoilor sale, sunt sintetizate în animaÈ›iile create special pentru a fi inspiraÈ›ie.
Afli cum prin implicare și responsabilitate, oamenii se asigură că valorile comunităților locale sunt respectate și ocrotite.
Afli cum elementele umane, naturale și economice sunt interdependente și se susțin pentru a crea un prezent și un viitor mai bun.
Canalizare, transport în comun, cabinet medical, evenimente culturale sunt doar câteva dintre elementele care ne fac viaÈ›a mai bună. Le regăseÈ™ti în comunitatea ta?
Completează formularul pregătit pentru locuitorii din Colinele Transilvaniei pentru a contribui la identificarea problemelor È™i la găsirea de soluÈ›ii concrete, la tine în localitate sau sat.
Avem nevoie de perspectiva ta! Contribuie acum, durează doar câteva minute!
Alătură-te È™i tu grupului de Facebook destinat interacÈ›iunii libere între oamenii din Colinele Transilvaniei
Din acest grup fac parte oamenii din Colinele Transilvaniei văd provocările din comuna lor, se implică È™i le întâmpină ÎMPREUNÄ‚.
​
Hai să inițiem discuții concrete, să privim realist viața din Coline!
​
Hai să învățăm unii de la ceilalÈ›i cum se construieÈ™te o comunitate unită, care rezistă în timp È™i răspunde nevoilor tuturor.
Proiectul este derulat de AsociaÈ›ia WWF România, Asociatia Mioritics, Fundatia Mihai Eminescu Trust È™i beneficiază de o finanÈ›are în valoare de 247.856 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanÈ›at de Islanda, Liechtenstein È™i Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. ConÈ›inutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziÈ›ia oficială a Granturilor SEE È™i Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informaÈ›ii accesaÈ›i www.eeagrants.org. InformaÈ›ii despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.