top of page
Active-citizens-fund@4x.png

PACT 2020

Generale-Experiente-Fan(c)MihaiDragomir.

Lucrăm împreună 

PENTRU O EUROPĂ VERDE ȘI INCLUZIVĂ

Model de parteneriat activ pentru o dezvoltare durabila (PACT 2020)

 

Prin acest proiect platforma Colinele Transilvaniei sprijină comunitățile locale din 10 sate prin educație și informare să devină o voce în procesul de luare a deciziilor de la nivel local. Revizuim politicile de dezvoltare regională din perspectiva obiectivelor de conservare și întărim parteneriatul Colinele Transilvaniei (format de 11 organizații) prin consolidarea competențelor de advocacy, management organizațional și comunicare.

As Prietenii Mocanitei iunie2016-27.jpg

OBIECTIVE 

Avem trei mari obiective până la încheierea proiectului în anul 2023.

 

  1. Grupuri formate din 150 de persoane din 10 localități din Colinele Transilvaniei vor trece printr-un proces de informare și educare în urma căruia vor asigura un sistem de bună guvernanță locală pentru o dezvoltare durabilă inițiată de comunități active și implicate.

  2. Platforma Colinele Transilvaniei devine instrumentul principal de influențare a politicilor de dezvoltare regională și asigură transpunerea viziunilor locale în politicile publice la nivel regional și/sau național.

  3. Parteneriatul Colinele Transilvaniei, prin dezvoltarea unor instrumente de lucru care facilitează colaborarea și dezvoltarea organizațională, îsi consolideaza capacitatea de a fi un pion important în procesul de luare a deciziilor la nivel regional și de a aduce beneficii comunităților și naturii din Colinele Transilvaniei.

image00491(2).jpeg

COMUNITĂȚI

Lucrăm împreună cu oamenii din Colinele Transilvaniei, mai precis din următoarele comunități:

 

  • Județul Brașov: Viscri, Cincșor, Criț;

  • Județul Sibiu: Alma Vii, Mălâncrav, Richiș, Agnita;

  • Județul Mureș: Daia, Saschiz, Archita.

Cum devin comunitățile active și sănătoase?

 

Câteva cunoștințe și experiențe despre cum poate răspunde comunitatea în timp real nevoilor sale, sunt sintetizate în animațiile create special pentru a fi inspirație.

Afli cum prin implicare și responsabilitate, oamenii se asigură că valorile comunităților locale sunt respectate și ocrotite.

Afli cum elementele umane, naturale și economice sunt interdependente și se susțin pentru a crea un prezent și un viitor mai bun.

Colecție comunități sănătoase.PNG

Canalizare, transport în comun, cabinet medical, evenimente culturale sunt doar câteva dintre elementele care ne fac viața mai bună. Le regăsești în comunitatea ta? 

Completează formularul pregătit pentru locuitorii din Colinele Transilvaniei pentru a contribui la identificarea problemelor și la găsirea de soluții concrete, la tine în localitate sau sat. 

Avem nevoie de perspectiva ta! Contribuie acum, durează doar câteva minute!

Alătură-te și tu grupului de Facebook destinat interacțiunii libere între oamenii din Colinele Transilvaniei

Din acest grup fac parte oamenii din Colinele Transilvaniei văd provocările din comuna lor, se implică și le întâmpină ÎMPREUNĂ.

Hai să inițiem discuții concrete, să privim realist viața din Coline!

Hai să învățăm unii de la ceilalți cum se construiește o comunitate unită, care rezistă în timp și răspunde nevoilor tuturor.

Parteneri pentru Coline.png

PROIECT DERULAT DE 

WWF Logo.jpg
Mioritics%20Association%20Logo_edited.pn
MET%20Foundation%20Logo_edited.png

Proiectul este derulat de Asociația WWF România, Asociatia Mioritics, Fundatia Mihai Eminescu Trust și beneficiază de o finanțare în valoare de 247.856  euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro. 

bottom of page