Trasee turistice

Explorează în tihnă Colinele Transilvaniei pe drumuri vechi ce legau satele în trecut, pe poteci liniştite, departe de traficul auto intens şi în viteză. Biserici fortificate impresionante, păşuni şi fâneţe cu înaltă valoare naturală, minunate păduri misterioase, meşteşuguri tradiţionale, agricultori iscusiţi, privelişti de-ţi taie respiraţia, oameni şi poveşti. Toate te vor încânta şi vor rămâne multă vreme în amintirea şi sufletul tău. Ai la dispoziţie multe variante de descoperire a ultimului peisaj cu adevărat medieval din Europa, a cărui cultură e aproape neschimbată de secole. Pe jos, călare sau pe bicicletă – alegerea îţi aparţine!

Pentru ca experienţa ta să fie una cât mai plăcută, iată câteva sfaturi importante înainte de a pleca la drum:

 1. Planifică-ţi cu mare atenţie excursiile şi informează-te despre secţiunile pe care vrei să le parcurgi. 

 2. Nu pleca la drum singur. Colinele Transilvaniei sunt mult mai interesante dacă le descoperi alături de prieteni.

 3. Adaptează-te în funcţie de capacităţile tale şi ale celorlalţi membri ai grupului. 

 4. Plimbarea în natură nu este un concurs sportiv. Conservă-ţi energia. Nu este nici o ruşine să te întorci din drum dacă simţi că traseul ales este peste puterile tale. Ai de unde alege !

 5. Verifică întotdeauna condiţiile meteo. Există porţiuni de traseu care pot deveni greu practicabile în perioade ploioase.

 6. Dacă vezi animale sălbatice, este recomandat să te îndepărtezi şi să nu le provoci. Nu uita! Noi suntem vizitatori la ele acasă.

 7. Evită deplasarea în pădure în perioada de vânătoare (octombrie – martie), dacă nu aveţi informaţii precise. Traseele sunt recomandat a fi parcurse între lunile aprilie – septembrie.

 8. Atenţie la câinii de la stână. Este recomandată coborârea de pe bicicletă şi traversarea locului pe jos. În caz de nevoie, poţi folosi bicicleta sau rucsacul drept scut.

 9. Ia cu tine echipament adecvat şi fii pregătit şi pentru vreme neprielnică: încălţăminte pentru drumeţie pe teren accidentat, pelerină de ploaie, haine impermeabile, sursă de apă, mâncare etc. 

 10. Ai întotdeauna cu tine o mică trusă de prim ajutor, în caz de nevoie.

 11. Este recomandat să pleci la drum cu o hartă detaliată a traseului (nu doar turistică) la îndemână. Aşa vei ştii mai bine unde te afli la orice moment. Nu toate zonele au acoperire GSM.

 12. Nu aprinde focul în zona de păşunat sau în pădure şi nu arunca ţigări aprinse.

 13. Fii parte din păstrarea acestui peisaj unic, ia cu tine amintiri şi fotografii şi lasă cât mai puţine urme ale trecerii tale prin Colinele Transilvaniei - ia cu tine gunoiul, nu îl lăsa în pădure.

Via Transilvanica – Terra Saxonia

Trasee de drumeţie şi bicicletă

Sitemap

© 2020 de WPI și Colinele Transilvaniei.

Creat cu Wix.com

 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube

Acest site web a fost creat într-un proiect de colaborare între trei studenți ai Institutului Politehnic Worcester (https://www.wpi.edu/) și Colinele Transilvaniei