top of page

Brunch-ing şi bucătărie regională

Dacă îţi place să mănânci bine, ai ajuns în locul potrivit!

Te poţi bucura de nenumărate experienţe care să îţi încânte toate simţurile. Savurează-le în linişte şi cu timp “langsam aber sicher” – “încet, dar sigur”. Dacă îţi place să mănânci bine, ai ajuns în locul potrivit!

 

Prinde gustul Colinelor Transilvaniei şi vei rămîne fascinat de produsele locului. Întoarce-te în timp la aromele şi senzaţiile copilăriei, când aşteptai cu nerăbdare minunile culinare ieşite din mâinile mamei sau ale bunicii şi le devorai pe nerăsuflate. Oferă senzaţii noi propriilor papilele gustative şi încearcă experienţe inedite – o bucătărie cu adevărat multiculturală, căci aici găseşti preparate delicioase româneşti, săseşti, ungureşti, chiar şi vest-europene sau a căror origine e atât de veche că nu mai ştie nimeni de unde vin.

Enjoy_Local_Food1.jpg

PUNCTE GASTRONOMICE LOCALE

„Când ești în vacanță nu poți să mănânci „ca la mama acasă”, dar cum ar fi să poți gusta ceva ca „acasă la mama unui localnic”? [..]așa arată un concediu pe care îl ții minte. (Ivan Patzaichin)

Enjoy_Local_Food2.jpg

Gospodinele de seamă din Colinele Transilvaniei folosesc legume, fructe şi plante de sezon, mirodenii crescute în gradinile proprii, carne, lapte și ouă din curtea lor sau a vecinului. De-ţi place să bucătăreşti, poţi să furi din secrete, participând la evenimente variate, unde doamnele locului (şi domnii, uneori) gătesc pentru tine şi prietenii tăi. 

Credit foto: Daniel Secărescu, Cristina Iliescu, WWF România, Mihai Stetcu, Tudor-Dan Ravoiu

Le găseşti marcate prin acest semn :

O harta cu cele trei inregistrate pozitionate pe harta

 BRUNCH-ING

Food6.jpg

În Colinele Transilvaniei, bucătăria regională e vedetă, fie că e vorba de un brunch îmbelșugat în curtea unui localnic, un picnic în traistă în vârful unui deal cu privelişte deosebită sau de o degustare de produse specifice tradiţionale sau reinterpretate. 

Pornite în 2008, ca un brunch de socializare pentru a facilita întâlnirea dintre actorii locali, brunch-urile din regiune sunt azi un adevărat fenomen, cu variaţiuni dintre cele mai diverse, lansând un trend în toată ţara: respectul pentru produsele locale şi bucuria de a încerca de bucatele simple, dar delicioase.


Nu rata târgurile tradiţionale şi pieţele locale de unde poţi să iei cu tine acasă, pentru prieteni şi familie, mici mostre din gusturile care te‑au impresionat.

La Rozi din Criţ

Meşendorf 65

Gospodăria Bio Moşna

BIKE & BRUNCH

TRANSILVANIAN BRUNCH

PICNIC ÎN COLINE

FLAVORS & SOUNDS OF TRANSYLVANIA

Heading 1

bottom of page