Biertan-MihaiDragomir.jpg

Pe bicicletă

Descoperă Colinele Transilvaniei în mişcare!

Dacă adori să te plimbi pe două roţi şi să rămâi în formă, prin foarte multă mişcare, poţi hoinări în voie peste dealuri şi văi, urmând culmea de ape sau vechile drumuri de căruţe ce legau satele în Evul Mediu. Nivelul de dificultate al traseelor variază între uşor şi mediu, mulţumind pe toată lumea: pe cei care preferă plimbarea agale, pe începători, dar şi pe pasionaţii de viteză și de senzaţii de off-road veritabil (peste 100 de km sunt special amenajați în acest sens).  În total, ai la dispoziţie peste 500 de km de trasee marcate, care fac legătura între satele din Colinele Transilvaniei, urmând, în principal culmea de ape dintre râurile Târnava Mare şi Hârtibaci sau pe culmile din apropierea Luncii Oltului, de unde vei avea priveliști splendide spre creasta Făgărașului.

Traseele sunt disponibile în format tipărit în noua editie a hărţii realizată de Zenith Maps, pe care o găsești în centrele de informare.

IMPORTANT DE ȘTIUT: Fiindcă ești într-o arie protejată Natura 2000, cu tradiţie în creșterea animalelor, poţi întâlni atât animale sălbatice cât și câini care păzesc turmele de oi, vaci și bivoliţe. De aceea îţi recomandăm să fii însoţit de un ghid local cu experiență.

Vrei să pleci la o drumeție în deplină libertate?

Încearcă traseele recomandate sau planifică-ţi singur traseul, cu track-uri GPS, pe care le vei găsi pe pagina fiecărui sat. 

Vrei o experiență personalizată?

Contactează un ghid local sau una dintre agenţiile locale cu experienţă.

Viscri 125

Valea Viilor

Cincșor - Transilvania Guest Houses

Tei Teehaus - Saschiz

Villa Abbatis

Ferma de biodiversitate Cobor

Cloașterf - Cloașterf Haus

Trail Guide

Veseud 11

Ferma școală Cornățel

Casa Kraus Criț

Nu ai bicicletă? Poți închiria