Sfaturi practice
E BINE SĂ ŞTII DINAINTE
-
Majoritatea spaţiilor de cazare eco-turistice sunt de dimensiuni medii şi mici (4 – 8 locuri) şi sunt deţinute de localnici. Aici vei afla cele mai faine poveşti ale locului.
-
În unele sate nu vei avea conexiune la telefon, profită să fii prezent, să te bucuri şi să admiri minunăţiile care te înconjoară.
-
Conexiunea WI-FI este disponibilă şi gratuită în aproape toate spaţiile de cazare recomandate – ca să împărtăşeşti experienţa ta virtual, cu cei dragi.
DACĂ VREI SĂ FII ACTIV ÎN NATURĂ
-
Planifică-ţi cu mare atenţie excursiile şi informează-te despre secţiunile pe care vrei să le parcurgi.
-
Nu pleca la drum singur. Colinele Transilvaniei sunt mult mai interesante dacă le descoperi alături de prieteni.
-
Adaptează-te în funcţie de capacităţile tale şi ale celorlalţi membri ai grupului.
-
Camparea în natura e permisă, dar este recomandat să foloseşti campingurile special amenajate.
-
Plimbarea în natură nu este un concurs sportiv. Conservă-ţi energia. Nu este nici o ruşine să te întorci din drum dacă simţi că traseul ales este peste puterile tale. Ai de unde alege !
-
Verifică întotdeauna condiţiile meteo. Există porţiuni de traseu care pot deveni greu practicabile în perioade ploioase.
-
Dacă vezi animale sălbatice, este recomandat să te îndepărtezi şi să nu le provoci. Nu uita! Noi suntem vizitatori la ele acasă.
-
Evită deplasarea în pădure în perioada de vânătoare (octombrie – martie), dacă nu aveţi informaţii precise. Traseele sunt recomandat a fi parcurse între lunile aprilie – septembrie.
-
Atenţie la câinii de la stână. Este recomandată coborârea de pe bicicletă şi traversarea locului pe jos. În caz de nevoie, poţi folosi bicicleta sau rucsacul drept scut.
-
Ia cu tine echipament adecvat şi fii pregătit şi pentru vreme neprielnică: încălţăminte pentru drumeţie pe teren accidentat, pelerină de ploaie, haine impermeabile, sursă de apă, mâncare etc.
-
Ai întotdeauna cu tine o mică trusă de prim ajutor, în caz de nevoie.
-
Este recomandat să pleci la drum cu o hartă detaliată a traseului (nu doar turistică) la îndemână. Aşa vei ştii mai bine unde te afli la orice moment. Nu toate zonele au acoperire GSM.
-
Nu aprinde focul în zona de păşunat sau în pădure şi nu arunca ţigări aprinse.
-
Fii parte din păstrarea acestui peisaj unic, ia cu tine amintiri şi fotografii şi lasă cât mai puţine urme ale trecerii tale prin Colinele Transilvaniei - ia cu tine gunoiul, nu îl lăsa în pădure.