top of page

Sfaturi practice

E BINE SĂ ŞTII DINAINTE

  1. Majoritatea spaţiilor de cazare eco-turistice sunt de dimensiuni medii şi mici (4 – 8 locuri) şi sunt deţinute de localnici. Aici vei afla cele mai faine poveşti ale locului.

  2. În unele sate nu vei avea conexiune la telefon, profită să fii prezent, să te bucuri şi să admiri minunăţiile care te înconjoară. 

  3. Conexiunea WI-FI este disponibilă şi gratuită în aproape toate spaţiile de cazare recomandate – ca să împărtăşeşti experienţa ta virtual, cu cei dragi.

 

DACĂ VREI SĂ FII ACTIV ÎN NATURĂ

 

  1. Planifică-ţi cu mare atenţie excursiile şi informează-te despre secţiunile pe care vrei să le parcurgi. 

  2. Nu pleca la drum singur. Colinele Transilvaniei sunt mult mai interesante dacă le descoperi alături de prieteni.

  3. Adaptează-te în funcţie de capacităţile tale şi ale celorlalţi membri ai grupului. 

  4. Camparea în natura e permisă, dar este recomandat să foloseşti campingurile special amenajate.

  5. Plimbarea în natură nu este un concurs sportiv. Conservă-ţi energia. Nu este nici o ruşine să te întorci din drum dacă simţi că traseul ales este peste puterile tale. Ai de unde alege !

  6. Verifică întotdeauna condiţiile meteo. Există porţiuni de traseu care pot deveni greu practicabile în perioade ploioase.

  7. Dacă vezi animale sălbatice, este recomandat să te îndepărtezi şi să nu le provoci. Nu uita! Noi suntem vizitatori la ele acasă.

  8. Evită deplasarea în pădure în perioada de vânătoare (octombrie – martie), dacă nu aveţi informaţii precise. Traseele sunt recomandat a fi parcurse între lunile aprilie – septembrie.

  9. Atenţie la câinii de la stână. Este recomandată coborârea de pe bicicletă şi traversarea locului pe jos. În caz de nevoie, poţi folosi bicicleta sau rucsacul drept scut.

  10. Ia cu tine echipament adecvat şi fii pregătit şi pentru vreme neprielnică: încălţăminte pentru drumeţie pe teren accidentat, pelerină de ploaie, haine impermeabile, sursă de apă, mâncare etc. 

  11. Ai întotdeauna cu tine o mică trusă de prim ajutor, în caz de nevoie.

  12. Este recomandat să pleci la drum cu o hartă detaliată a traseului (nu doar turistică) la îndemână. Aşa vei ştii mai bine unde te afli la orice moment. Nu toate zonele au acoperire GSM.

  13. Nu aprinde focul în zona de păşunat sau în pădure şi nu arunca ţigări aprinse.

  14. Fii parte din păstrarea acestui peisaj unic, ia cu tine amintiri şi fotografii şi lasă cât mai puţine urme ale trecerii tale prin Colinele Transilvaniei - ia cu tine gunoiul, nu îl lăsa în pădure.

bottom of page