top of page

Drumeţie

Te asteptăm să descoperi Colinele Transilvaniei la pas. Așa vei putea să respiri natura, să te bucuri de priveliști și de amintiri inedite.

Urmărește zborul acvilei țipătoare mici, ascultă ciocănitorile ce se ascund în pădurile bătrâne, privește cu încântare saltul grațios al căprioarelor. Caută un stejar multisecular, îmbrățișează-l și lasă-l să îți spună secretele și poveștile sale. Lasă-te fermecat de satele multiculturale, descoperă produse și arome locale și încearcă experiențe noi.

 

Oprește-te să admiri peisajul, miroase florile de câmp, gustă fructe de pădure direct de la sursă, vizitează gospodăriile și stai de vorbă cu oamenii locului.

 

ECHIPAMENT RECOMANDAT: sursă de hidratare, pălărie/șapcă, încălțăminte adecvată pentru drumeții pe teren accidentat.

IMPORTANT DE ȘTIUT: Fiindcă ești într-o arie protejată Natura 2000, cu tradiție în creșterea animalelor, poți întâlni atât animale sălbatice cât și câini care păzesc turmele de oi, vaci și bivolițe. De aceea îți recomandăm să fii însoțit de un ghid local cu experiență. În perioadele ploioase, anumite secțiuni din trasee pot deveni greu practicabile.

Vrei o experiență personalizată?

Contactează un ghid local sau una dintre agențiile locale cu experiență.

Vrei să pleci la o drumeție în deplină libertate?

Încearcă traseele recomandate sau planifică-ţi singur traseul, cu track-uri GPS, pe care le poți descărca de pe platformele BikemapKomootWikilocAllTrails și le vei găsi curând pe pagina fiecărui sat.

 

Poți, de asemenea, folosi harta Zenith Maps sau aplicația de mobil Via Transilvanica

Credit foto: Florentina Florescu

bottom of page