top of page

VALEA VIILOR

Valea Viilor este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Sibiu. Localitatea apare menționată pentru prima oară în istorie în anul 1263 ca posessio Barwmlak.

Acces: La Valea Viilor ajungi din drumul național, ce leagă Mediaș de Sibiu, urmând indicatoarele rutiere specifice.

Numele săsesc al satului provine din dialectul limbii germane centrale, fiind compus din cuvintele „Urm“ (șarpe) și „Loh“ (pădure), însemnând astfel „Pădurea Șerpilor“. Localitatea se mândrește cu una dintre cele mai falnice și mai mari biserici fortificate. Săpăturile arheologice aduc dovezi materiale ale unei locuiri încă din cele mai vechi timpuri.

Biserica evanghelică fortificată din Valea Viilor a fost construită ca biserică romano-catolică în secolul al XV-lea, cu hramul Sfântul Petru. Este inclusă în Lista patrimoniului mondial UNESCO din România. Programul de vizitare este următorul:

  • Luni - Sâmbătă: 10:00-13:00 și 15:00-18:00

  • Duminică: după anunțare prealabilă Contact: Michael Weber, Tel: +40 745 519 173

Valea Viilor este o perlă ascunsă a Transilvaniei, cu un istoric bogat și o atmosferă pitorească. Poți explora Circuitul local al ecomuzeului și vizita Muzeul dedicat culturii saxone. În iunie, participă la festivalul dedicat compozitorului Marțian Negrea, născut în Valea Viilor, și nu rata casa memorială a acestuia. De asemenea, în această perioadă se desfășoară Cupa Primăverii, cu concursuri sportive pentru toate vârstele. Iar pentru o panoramă frumoasă asupra satului, urcă pe hudița "Burhi".

Unde dormi

Trasee

Unde mănânci

Servicii

bottom of page