top of page

Educație pentru peisaj în Colinele Transilvaniei - un pas în plus către comunități sustenabile



Proiect derulat de:



Când vine vorba de maturitatea unei comunități, atenția acordată tinerilor este un indicator esențial. Ne-am îndreptat atenția spre tinerii din Colinele Transilvaniei și am gândit un proiect pe cât de util, pe atât de captivant!


Scopul proiectului

Proiectul propune responsabilizarea tinerilor față de mediu și comunitate, fiind o modalitate eficientă de a evidenția valorile ecodestinației noastre și de a încuraja implicarea tinerilor în protejarea naturii, a patrimoniului și a tradițiilor.


Ne propunem să aducem sălile de clasă ale școlilor din Colinele Transilvaniei în mijlocul comunităților, tradițiilor și naturii. Elevii vor avea oportunitatea de a înțelege mediul înconjurător prin activități practice.


Ce ne-am propus?

Prin materia opțională "Educație pentru Peisaj", inclusă în programa școlară din 2024 în urma semnării unor protocoale de colaborare cu Inspectoratele Județene Mureș, Sibiu și Brașov, vom crea un curs specializat despre Ecodestinația Colinele Transilvaniei.


Scopul principal este acela de facilita importanța protejării spațiului natural și cultural în care locuim, de a evidenția valorile și resursele pe care aceste locuri le au de oferit.

Manualul dezvoltat în colaborare cu partenerii va oferi elevilor informații practice și activități adaptate vârstei lor, ajutându-i să exploreze bogăția biodiversității, patrimoniului, oamenilor și culturii care definesc această destinație unică în Europa.


Profesorii, pregătiți de experți în domeniu, vor ghida elevii în această călătorie a cunoașterii, încurajându-i să descopere farmecul peisajului medieval din Europa și să dezvolte o conștientizare profundă asupra importanței conservării Ecodestinației Colinele Transilvaniei.


Colaborarea cu partenerii – școli, ONG-uri locale, comunitate - va multiplica impactul activităților proiectului, asigurându-ne că efortul nostru produce schimbări și în comunitate.


Proiect dezvoltat cu sprijinul financiar al Romanian-American Foundation și Fundația pentru Parteneriat, prin intermediul programului Educație ecoturistică – dezvoltare economică locală durabilă prin ecoturism PARTENERI: Asociația Mioritics, Schubz - Centrul de Educație pentru Dezvoltare Durabilă


Imagini care vorbesc pentru noi:


28 afișări0 comentarii
bottom of page