top of page

BIERTAN

Descoperă Biertan, un oraș cu o istorie bogată și peisaje pitorești, situat la jumătatea distanței dintre Mediaș și Sighișoara, pe DN14. Urmează indicatoarele din satul Șaroș către Târnave sau poți ajunge la Biertan și din Agnita, pe DJ 141 (spre Mediaș) și apoi pe DJ 141B, prin Richiș.


Biertanul, ascuns între dealuri împădurite și livezi, a fost întemeiat în secolul al XIII-lea de coloniștii sași, atrași de solul roditor și condițiile viticole excelente, transformând zona în adevărata "Țară a Vinului". 


Atestat documentar în 1283, alături de Mediaș și Moșna, Biertanul este una dintre primele așezări germane de sași din Ardeal, fiind cuprins în cele "Două Scaune" (Mediaș și Șeica) conform Diplomei Andreiene din 1224.


Biserica fortificată din Biertan este una dintre cele mai fotografiate din zonă și a reușit să-și păstreze aspectul inițial din secolele XV-XVI. Edificiul central al ansamblului este o biserică-hală cu trei nave, boltite în rețea, construită în stil gotic târziu, cu elemente de arhitectură renascentistă. Biserica-cetate, ultimul edificiu de acest tip ridicat în Transilvania, are hramul Sfintei Maria și a fost restaurată prin donații făcute de originari din Biertan răspândiți în Europa, Statele Unite ale Americii și Australia. 


Cu 3 incinte, 6 turnuri și 3 bastioane, biserica este înconjurată de o atmosferă încărcată de istorie. La interior, vei găsi cel mai mare altar poliptic din Transilvania, sculptat în lemn de un meșter sighișorean, și numeroase alte comori artistice.

Programul de vizitare pentru biserica evanghelică este următorul:

  • Mai-Septembrie: zilnic de la 10:00 la 13:00 și de la 14:00 la 19:00

  • Aprilie-Octombrie: zilnic de la 10:00 la 13:00 și de la 14:00 la 17:00

  • Iarna: doar la cerere


Pentru mai multe informații despre programul de vizitare și evenimentele locale, poți contacta biroul de informare turistică la Tel: +40 269 244 165 sau prin e-mail la office@biertan.net.


Biertanul este o destinație turistică completă, oferind o varietate de atracții, precum Camera divorțului sau a împăcării, Biblioteca "Lada de breaslă", cea mai veche farmacie sătească din Transilvania, Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial și evenimente culturale și artistice precum Festivalul de film horror "Luna Plină", Transylvania Book Festival și IconArts Festival.


În plus, îți poți completa experiența în Biertan cu plimbări pe jos, în căruță sau pe bicicletă pe traseele din jurul orașului, cu peisaje deosebite și aer curat. Pensiunile din sat îți pot oferi și servicii de închiriere biciclete, dacă dorești să explorezi zona pe două roți.


În sat ai mai multe opțiuni de cazare. Găsești recomandările noastre aici. 


Descoperă farmecul și bogăția culturală a Biertanului într-o călătorie memorabilă în inima Transilvaniei!

bottom of page