top of page

Canionul Mihăileni – monument al naturii

Sânziene_Florentina Florescu.jpg

Cunoscut local ca şi „Mestecenii lui Drăgan” sau „râpa lui Brod”, are o suprafaţă de 15 ha, si este o formatiune rezultat al puternicelor eroziuni a sedimentelor pliocene. Desfăşurat pe mai bine de jumătate de kilometru de-a lungul malului stâng al parâului Calva, pereţii laterali ating 20 m înălţime conferindu-i un aspect spectaculos, cu valoare geologică deosebită. Pentru amatorii de trasee aventuroase, priveliștea e uimitoare asupra Râpei lui Brot situată la nici 17 km de drumul dintre Mediaş şi Sibiu (via Şeica Mare ), canionul (500-600 m lungime și 25 m înălţime a pereţilor). 

Canionul stă ascuns după o “barieră“ vegetală, fiind cunoscut de localnici după legendele ce vorbesc despre sălașul puilor de lup de aici. 


Pentru a vizita această lume misterioasă, se poate merge prin albia secată a râului, care a săpat acest canion. Vegetația de la baza pereților este abundentă. Pentru a ajunge la canion trebuie să urmăm direcția arătată de indicatorul din centrul localității Mihăileni , judeţul Sibiu. 


Coordonate: 45°58′46″N 24°21′10″E

Modalitate de vizitare:

Acces:

  • Cu bicicleta sau pe jos: Urmează indicatoarele din centrul satului Mihăileni. Atenție la terenul accidentat!

Modalitate de vizitare: drumeție, cu bicicleta, călare – fără taxă de vizitare – pentru vizite ghidate, apelează la Ghizi sau agenţii locale

Aflați mai multe
bottom of page