top of page

Simte viața satului

În Colinele Transilvaniei poți să trăiești autentic, în intimitate și deplină siguranță, poți să savurezi un stil domol, cu o bucurie de culori și forme. În nici un loc din lume nu mai găsești atâtea biserici fortificate la un loc - aici vei găsi toate tipurile de fortificații din Evul Mediu: biserici cu incintă fortificată, biserici fortificate și fortărețe-biserică. La nevoie, au avut capacitatea de a deveni adevărate cetăţi de necucerit şi au reprezentat o simbioză a utilizării religioase şi militare, fiind folosite ca spaţii de refugiu şi apărare de către locuitorii așezării respective. 

Frumoasele sate au toate ceva în comun: un sistem specific de cultivare al terenului, un model de așezare și organizare a gospodăriilor țărănești, păstrate încă din Evul Mediu. 


Cu toate acestea, fiecare sat e unic, nu doar prin impunătoarele biserici fortificate (nici una nu e la fel cu alta), dar și prin felul în care au parcurs secolele de la crearea lor ca așezări săsești sau secuiești. 


Cu o istorie atât de bogată și trecut tumultuos, viața în Colinele Transilvaniei curge astăzi tihnit, după reguli nescrise ale armoniei cu natura. 


Cel mai bine o vei simți dacă vei alege să îți petreci câteva zile într-un din casele de oaspeți deschise sau aflate în grija membrilor comunității, care îți vor spune negreșit care sunt noutățile, cine a plecat și cine a revenit în sat, ce e de văzut în jurul satului, unde vine ursul, care sunt lucrurile de neratat și ce preparate e de musai încerci.




65 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page