top of page

Mamifere

Ariile protejate din Colinele Transilvaniei sunt casă pentru unele dintre ultimele populaţii de lup şi urs brun din Europa depresionară. Porcul mistreţ, cerbul carpatin şi pisica sălbatică trăiesc în toate zonele împădurite. Foarte des te vei întâlni cu căprioare, iepuri, vulpi, părşul mare, hamsterul comun şi bursuci. Mai greu de văzut, dar la fel de spectatuloase sunt şi cele 12 specii de liliac, dintre care două sunt protejate la nivel european.

În Colinele Transilvaniei avem 🐻27 specii de mamifere, din care 5 de interes european, 26 specii de lilieci = 84% din totalul speciilor cunoscute din România, 10 dintre ele fiind de interes european. Imagini cu biodiversitatea din Colinele Transilvaniei

Drumeție, cu bicicleta, călare – Fără taxă de vizitare.

Pentru că este o zonă în care animalele trăiesc în libertate, îți recomandăm să NU călătorești singur, ci în grup de minim 3-4 persoane. Faceți un minim de zgomot, vorbiți cu voce ridicată pentru ca animalele sălbatice să nu fie suprinse de prezența voastră în habitatul lor. În mod instictiv, animalele vor evita contactul cu omul.


Apelează cu încredere la un ghid local.

bottom of page