top of page

Educație pentru peisaj în școli

Când vine vorba de maturitatea unei comunități, atenția acordată tinerilor este un indicator esențial. Ne-am îndreptat atenți spre tinerii din Colinele Transilvaniei și am gândit un proiect pe cât de util, pe atât de captivant!


Proiectul propune responsabilizarea tinerilor față de mediu și comunitate, fiind o modalitate eficientă de a evidenția valorile ecodestinației noastre și de a încuraja implicarea tinerilor în protejarea naturii, a patrimoniului și a tradițiilor.


Ne propunem să aducem sălile de clasă ale școlilor din Colinele Transilvaniei în mijlocul comunităților, tradițiilor și naturii. Elevii vor avea oportunitatea de a înțelege mediul înconjurător prin activități practice și captivante.


Prin materia opțională "Educație pentru Peisaj", inclusă în programa școlară din 2024 în urma semnării unor protocoale de colaborare cu Inspectoratele Județene Mureș, Sibiu și Brașov, vom crea un curs specializat despre Ecodestinația Colinele Transilvaniei. Scopil principal este acela de facilita importanța protejării spațiului natural și cultural în care locuim, de a evidenția valorile și resursele pe care aceste locuri le au de oferit.


Manualul dezvoltat în colaborare cu partenerii va oferi elevilor informații practice și activități adaptate vârstei lor, ajutându-i să exploreze bogăția biodiversității, patrimoniului, oamenilor și culturii care definesc această destinație unică în Europa.


Profesorii, pregătiți de experți în domeniu, vor ghida elevii în această călătorie a cunoașterii, încurajându-i să descopere farmecul peisajului medieval din Europa și să dezvolte o conștientizare profundă asupra importanței conservării Ecodestinației Colinele Transilvaniei.


Colaborarea cu partenerii – școli, ONG-uri locale, comunitate - va multiplica impactul activităților proiectului, asigurându-ne că efortul nostru produce mici schimbări în comunitate.

bottom of page