top of page


Trăiește povestea în familie


Experiențe pentru suflet, tihnă și liniștea vieții la sat, reconectarea cu natura și cu o existență mai simplă


Dacă asta cauți atunci când călătorești cu familia, atunci, ești la locul potrivit!


Peisajul de basm și atmosfera de liniște a satelor, precum și combinația unică de stil de viață de aici, fac din din Colinele Transilvaniei, destinația ideală pentru momentele de familie perfecte.


👍 Ce ai putea să faci în Coline cu familia? Iată doar câteva idei:


- 🏃‍♀️ 🚴‍♂️🏇 Să te plimbi cât e ziua de lungă în sus și în jos, pe ulițele satelor, fără nicio grijă în lume - salută gâștele gălăgioase și agitate, mergi cu ciurda satului la păscut sau urmărește-le ritualul de seară, când revin de pe pășune și toată suflarea satului parcă prinde aripi, pentru a se cufunda apoi în liniștea nopții, tulburată de greieri muzicanți sau brotaci ce-și pregătesc vocalizele pe ochiurile de apă.


- 🏡 Simte viața satului în micile pensiuni și casele de oaspeți, unde trăiești autentic și te poți bucura de privilegiu de a-ți culege propriile ingrediente din grădini naturale - (re)descoperă farmecul gospodăriilor tradiționale 


- ⛪️Vizitează de musai bisericile fortificate luterane și cele ortodoxe, aflați despre comunitățile multiculturale care locuiesc aici împreună încă din Evul Mediu


- 🍲 Încercearcă rețete locale - în afară de supe delicioase bogate sau tocane tradiționale, pregătește-te de miresme minunate și combinații suprinzătoare, prin utilizarea creativă a comorilor pe care natura le mai ascunde aici din belșug. Poți încerca și un curs de gătit cu doamnele din sat - va fi sigur o activitate distractivă de împărtășit cu întreaga familie - poți coace pâine tradițională pe vatră sau pregăti deserturi delicioase după rețete și cu metodele bunicii. Caută plantele și mirodeniile locului, care se vor transforma ca prin magie în rețete interesante.


- 👨‍🔧 Mai multe ferme tradiționale sunt deschise vizitatorilor (numai cu rezervare), altele vă pot primi la prânz. Este un mod prin care îți poți arăta sprijinul pentru economia locală, chiar și după ce revii acasă, doar pentru a prelungi puțin spiritul de vacanță. Ferma-școală e și ea o opțiune interesantă.


- 🚴‍♂️ O experiență de familie excelentă este să te înscrii cu mic, cu mare, în secțiunea de amatori la una dintre cele două competiții de ciclism MTB care au loc în Colinele Transilvaniei în fiecare an: Media Bike Marathon și TBT Race la Saschiz.


- 🎯 Activitățile de geocaching vor fi, de asemenea, disponibile în curând pentru a spori experiența familială și pentru a vă ajuta să descoperiți nestemate din Colinele Transilvaniei.

bottom of page