top of page

Zilele Mocăniței 1 - cursa ora 11:00

Unde?

Cornățel, Sibiu

Când?

11 septembrie 2021, 08:00:00

Organizator:

Asociația Prietenii Mocăniței, Consiliul Județean Sibiu

Vă așteptăm în gara Cornățel cu un tren cu abur!

Invitata de onoare din acest an este locomotiva cu abur Crișcior 5, la prima ei apariție pe valea Hârtibaciului. Trenul va mai fi compus din două vagoane închise și un vagon deschis, de vară, la nevoie putând fi atașat și un vagon de biciclete, transportul acestora fiind gratuit, pentru a încuraja cicloturismul, în contextul Anilor Drumeției.

Trenul va pleca din gara Cornățel la orele 9:00, 11:00, 13:30 și 15:30 și va efectua traseul Cornățel - Hosman și retur în aproximativ o oră și jumătate, care include o pauză de un sfert de oră la Hosman pentru alimentarea locomotivei și manevrele de întoarcere a garniturii.

În contextul pandemiei, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate vagoanele, chiar și în cel deschis. Fiecare vagon va fi dotat cu dozator de gel dezinfectant, iar între curse vagoanele vor fi dezinfectate.

Evenimentul este organizat de Asociația Prietenii Mocăniței și este posibil datorită SC Calea Ferată Îngustă SA, care ne furnizează trenul și personalul locomotivei, precum și Consiliul Județean Sibiu, care de șase ani deja ne cofinanțează acest eveniment.

💶 Preț adult (dus-întors): 25 lei
💷 Preț copii((dus-întors): 15 lei
🚏 Biletele se achiziționează numai în avans, online,pe https://sibiuagnitarailway.com/magazin/.

🚂🚃🚃🚃 Poftiți în vagoane!

Vă reamintim că ordinul comun al Ministrului Afacerilor Interne și al Ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor nr. 79/988/2020 privind măsuri și reguli în domeniul transporturilor pe perioada stării de alertă nu impune măsuri de distanțare la bordul trenurilor, dar impune folosirea măștii de protecție atât în vagoane cât și pe peroane.

Detalii și rezervări:

bottom of page