top of page

Vernisaj „Față în față” - expoziția participanților la Reședința Internațională de Artă Cincșor 2022

Unde?

Cincșor

Când?

2 septembrie 2022, 21:00:00

Organizator:

Cincsor.Transilvania.Case de Oaspeti, Contrafort Pro Kleinschenk/Cincsor

În perioada 26 august - 6 septembrie 2022, Cincșorul este din nou gazda Reședinței Internaționale de Artă Vizuală, ajunse la a IV-a ediție. Tema propusă - Față în față – îi provoacă pe cei opt artiști invitați să-și găsească inspirația pornind de la istoria și realitățile contemporane ale locului în care se află, cu accent pe necesitatea comunităților actuale din satele transilvănene de a-și (re)găsi o identitate comună, în contextul depopulării determinate de exodul sașilor, al transformărilor economice și al migrației.

Curatorul evenimentului este Elisabeth Ochsenfeld, artist vizual si curator, fondatoare a Reședintei de artă Arthouse Wolfsberg/ Gărâna și Ochsenfeld Residency Award la Frankfurt/ Heidelberg.
Participă artiștii: Marian Coman (România), Amalia Dulhan (România), Maxim Dumitraș (România), Annette Fournet (SUA), Adrian Ioniță (România), Elisabeth Ochsenfeld (Germania), Cristian Opriș (România) și Inga Shalvashvili (Georgia).

Acestora li se alătură patru invitați speciali: scriitorii Iris Wolff și Horst Samson (Germania), criticul literar și de artă Sorina Jecza - președinta Fundației Interact Triade, și documentaristul Olimpiu Vuia care va fi „cronicarul” procesului de creație pe parcursul reședinței.

Detalii și rezervări:

bottom of page