top of page

Tură pe biciclete pe Valea Hârtibaciului

Unde?

Gușterița

Când?

29 aprilie 2023, 07:00:00

Organizator:

Anii Drumeției, Asociația Tură în Natură

Dragi bicicliști,

Asociația Tură în Natură vă dă întâlnire sâmbătă dimineață, la ora 10.00 la panoul informativ ce marchează punctul de pornire pe traseul de cicloturism Mocăniţa – Valea Hârtibaciului, din faţa Bisericii Evanghelice din cartierul Guşteriţa. Traseul pornește spre nord și urcă spre Dealul Gușterița, iar mai apoi trece printr-o pajiște cu stejari seculari, pentru a ajunge la linia ferată îngustă a Mocăniței de pe Valea Hârtibaciului. Trece, mai apoi, prin satul Mohu pe care îl traversăm și continuăm pe drumul nou asfaltat până la podul de la Bungard, peste autostradă. Traversăm podul și intrăm în Șelimbăr iar de aici în scurt timp ajungem în Sibiu.
Tura este potrivită persoanelor cu un minim de condiție fizică și copiilor de minim 6 ani, care au mai făcut ture mai lungi de bicicletă.

UNDE ȘI CÂND NE INTÂLNIM?
Ne întâlnim dimineață, la ora 10:00, în fața Bisericii Evanghelice din cartierul Gușterița la panoul informativ montat de Asociația Tură în Natură.

ECHIPAMENT NECESAR
Haine adaptate sezonului, inclusiv un ultim strat impermeabil; tricou sau bluză de corp de schimb;
Casca de biciclist;
Rucsac de tură;
Sticlă cu apă, minim 1 l.;
Gustare pentru o pauză la jumătatea traseului(recomandăm un sandviș, foetaj și ceva dulce – ciocolată sau baton energizant).
Deoarece vom străbate în proporție de 80% drumuri de țară și forestiere, recomandăm pentru această tură biciclete de tip Mountain-bike, Gravel, Ciclo-cross sau Electrice. Nu sunt potrivite bicicletele de oraș sau bicicletele tip cursieră cu roți subțiri.

COSTURI
50 lei/adult sau copil peste 14 ani, gratuit pt. copiii. de minim 6 ani.
Tura se va ține cu minim 10 participanți adulți.
Copiii de la 6 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți de un adult(părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii).

GHID
Proca Mihai – Asociația Tură în Natură Sibiu – ghid național de turism
Contact: 0720-003.332

Detalii și rezervări:

bottom of page