Toamna în bucate la Copșa Mare 122
Unde?
Copșa Mare 122
Când?
4 noiembrie 2023, 08:00:00
Organizator:
Copșa Mare 122
Dragă gurmand și iubitor de experiențe autentice, ți-am pregătit un eveniment cu totul deosebit în Colinele Transilvaniei, la punctul gastronomic local 𝐂𝐨𝐩𝐬̦𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞 𝟏𝟐𝟐.
Sâmbătă, 𝟒 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, începând cu 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟎:𝟎𝟎, deschidem porțile casei albastre din inima Transilvaniei, aflată la doar 2 km distanță de situl UNESCO Biertan, nu departe de intrarea pe Via Transilvanica – sectorul Terra Saxonum.
Alături de noi vei avea parte de o frumoasă incursiune în viața satului transilvănean.
Vei descoperi oameni ai locului, meșteșuguri păstrate vii, arhitectura tradițională bine conservată în timp și te vei bucura de natură, de experiențe culinare cu produse locale și de moștenirea culturală săsească.
𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐢
Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 𝟏𝟎:𝟎𝟎 – 𝟏𝟔:𝟎𝟎, urmând să ne bucurăm împreună de următoarele activități:
🔸 𝐰𝐞𝐥𝐜𝐨𝐦𝐞 𝐛𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞: pastă de slănină, pâine cu zacuscă, chiftele, platou cu brânzeturi locale, legume de sezon, socată;
🔸 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐂𝐨𝐩𝐬̦𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞 𝟏𝟐𝟐 + 𝐭𝐮𝐫 𝐠𝐡𝐢𝐝𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐠𝐨𝐬𝐩𝐨𝐝𝐚̆𝐫𝐢𝐞 în cadrul căruia vei afla informații în amănunt despre importanța unui punct gastronomic local în ceea ce privește valorificarea hranei provenite de la familii de țărani;
🔸 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭 𝐛𝐫𝐚̂𝐧𝐳𝐚̆ (𝐜𝐚𝐬̦ 𝐩𝐫𝐨𝐚𝐬𝐩𝐚̆𝐭), pregătit de prietenul nostru Varga István de la Manufactura de Brânză;
🔸 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭 𝐩𝐚̂𝐢𝐧𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐮𝐩𝐭𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐥𝐞𝐦𝐧𝐞, cu Simona & Sile, gazdele noastre dragi;
🔸 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐚̂𝐬𝐥𝐚̆𝐫𝐢𝐭 susținut de domnul Ilie Iordan, meșter local;
🔸 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚̆ 𝐠𝐡𝐢𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐛𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐟𝐨𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐩𝐬̦𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞;
🔸 𝐦𝐚𝐬𝐚 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐚̂𝐧𝐳: ciorbă de varză, gulaș de porc cu salată de murături, lichiu cu griș, ceai, cafea, socată, apă;
🔸 𝐢̂𝐧𝐜𝐡𝐞𝐢𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢: fiecare participant primește o atenție culinară la plecare (caș și pâine proaspăt făcută);
Pe tot parcursul evenimentului vei putea cumpăra:
🔸 𝐦𝐢𝐞𝐫𝐞, 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐚𝐩𝐢𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐣𝐮𝐜𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐦𝐧 𝐢̂𝐧 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚̆, de la domnul Ioan Cristian Bica, preotul ortodox din satul Copșa Mare, pasionat de apicultură și de tot ceea ce înseamnă grija față de albine.
🔸 𝐠𝐞𝐦𝐮𝐫𝐢, 𝐝𝐮𝐥𝐜𝐞𝐭̦𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐬𝐢𝐫𝐨𝐩𝐮𝐫𝐢 de la Familia Cocoș, producători locali.
𝐏𝐫𝐞𝐭̦ 𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭:
- adulți: 180 lei
- copii 6-12 ani: 90 lei
- copii sub 6 ani: gratuit
Înscrierile se pot face până 𝐣𝐨𝐢, 𝟐 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟐:𝟎𝟎, accesând link-ul https://forms.gle/dP6cz2nULzMJPrar5
Detalii și rezervări: