top of page

Soare, polenizare și pajiști semi-naturale

Unde?

Angofa

Când?

18 iunie 2022, 07:00:00

Organizator:

Fundația Adept Transilvania, Angofa Wildlife Center

Suntem înconjurați de polenizatori ce lucrează neîntrerupt pentru a ne asigura hrana, spaţii de trai și recreere, ba chiar însăși existenţa. Și cu toate acestea, cel mai adesea nu le cunoaștem nici măcar numele sau rolul.

Vă invităm să descoperiți cine sunt, cum trăiesc și cum ne afectează prezenţa sau lipsa lor, dar mai ales să participați la un exercițiu de imaginație colaborativă, prin care vom încerca să găsim răspunsul la aceste întrebări ca oameni obișnuiți, cu perspective diferite ale relației dintre om, natură și mâncare.
Unde: Angofa, Mureș

Cum:
10:00-10:30 Bun-venit
10:30 - 13:30 Tur ghidat de către dr. László Rákosy, președintele Societății Lepidopterologice Române și dr. Anamaria Roman, Institutul de Cercetări Biologice Cluj, activități și discuții despre polenizatori
12:00- 13:30 Jocuri și activități educaționale de explorare a naturii pentru cei mici, Asociația Ecouri Verzi
13:30- 14:30 Prânz cu produse locale
Participarea la eveniment nu presupune costuri, însă numărul de locuri este limitat la 35, așa că pentru rezervări vă rugăm să completați formularul de mai jos, până în data de 16 iunie:
https://forms.gle/DDkx3SKYx98TQSpS9

Evenimentul face parte dintr-un proiect al Comisiei Europene numit STING (Science and Technology for Pollinating Insects - Știință și tehnologie pentru Insectele Polenizatoare), derulat prin centrul său de cercetare Joint Research Center. În România sunt organizate două astfel de evenimente, la Balta Doamnei (Prahova) și Angofa (Mureș).
Evenimentul din Angofa este organizat de Joint Research Center în colaborare cu Fundația ADEPT Transilvania, Angofa Wildlife Tours, Asociația Ecouri Verzi și Societatea Lepidopterologică Română.

Vă așteptăm cu drag!

Detalii și rezervări:

bottom of page