top of page

Sărbătoarea Zacuștii

Unde?

Saschiz

Când?

4 septembrie 2021, 08:00:00

Organizator:

Vecinătatea Femeilor din Saschiz, Centrul de Voluntariat Saschiz, Asociația AUM, Camping Zori, Colinele Transilvaniei

Dedicat tuturor celor care iubesc zacusca, familiilor și prietenilor acestora, prima ediție a Sărbătorii Zacuștii încurajează un stil de viaţă echilibrat şi sănătos, în sânul comunității din Cloaşterf, la jumătatea distanței între Sighișoara și Rupea.

Te așteptăm la Camping Zori în satul Cloaşterf, pe 4 Septembrie 2021, începând cu ora 9:00 AM, să gătim împreună și să ne pregătim borcanele pentru iarna într-un cadru relaxant, cu bucurie și distracție în aer liber.

Cei care se încumetă la pregătit zacusca, se pot alătura uneia din cele 5 echipe și își pot lua acasă o parte din ce au muncit. Câtă vreme se gătește, oaspeții sunt invitați să petreacă timp de calitate în aer liber prin socializare, degustare de zacuscă și încântare cu programul artistic. Pentru copii, voluntarii Centrului de Voluntariat Saschiz vor oferi pe timpul zilei un program de distracție și educație non-formală în curtea bisericii fortificate de peste drum.

𝟗:𝟎𝟎 Deschiderea oficială cu invitații speciali și ambasadoarea evenimentului Marta Pozsonyi de la Centrul Gastronomic Turda - Slow Food Turda
𝟗:𝟑𝟎 – 𝟏𝟔:𝟎𝟎 Atelierul de zacuscă în curtea campingului
𝟗:𝟑𝟎 – 𝟏𝟔:𝟎𝟎 Activități distractive pentru copii în curtea bisericii fortificate
𝟏𝟒:𝟎𝟎 Masa de prânz oferita de Asociația Vecinătatea Femeilor din Saschiz tuturor participanților echipelor
𝟏𝟔:𝟎𝟎 Degustare de zacuscă pentru vizitatori, spectacol de muzica live și dans popular cu Toni Neamțu, Ansamblul Folcloric "Românaşul" și Corul parohiei ortodoxe Saschiz

Costuri:
- dacă vrei să te implici activ la prepararea zacuștii și să îți faci stocul de iarnă alături de noi, taxa de participare este de 𝟏𝟎𝟎 𝐑𝐎𝐍 per adult, sumă ce include 𝐦𝐚𝐬𝐚 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐚̂𝐧𝐳 𝐬̧𝐢 𝐜𝐨𝐬𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 (ingredientele pentru zacuscă, borcanele pe care le iei acasă, folosirea grătarului de copt legume, folosirea mașinilor de tocat, expertiza doamnelor din Vecinătate).
- pentru cei care nu participă direct la prepararea zacuştii, dar vor să servească masa de prânz, taxa e de 𝟓𝟎 𝐑𝐎𝐍 / adult și 𝟐𝟓 𝐑𝐎𝐍 / copil.

Toţi participanții vor semna în ziua evenimentului declarația personală de asumare a participării, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Participarea va fi condiționată de prezentarea certificatului de vaccinare sau a unui test negativ cu privire la Covid-19. Se vor respecta în continuare măsurile de siguranță impuse de acest context.

Va așteptam cu mult drag!!!

Detalii și rezervări:

bottom of page