top of page

Sărbătoarea Rabarbărului 2023

Unde?

Saschiz

Când?

6 mai 2023, 07:00:00

Organizator:

Vecinătatea Femeilor Saschiz, Fundația ADEPT Transilvania, Colinele Transilvaniei Primăria comunei Saschiz, Consistoriul Evanghelic C.A. Saschiz, Asociatia YOYO, Hanul Cetății, Pensiunea Violeta, Centrul de Voluntariat Saschiz

Sărbătoarea Rabarbărului revine!

Rabarbăr, rubarbă, rabarbură, oricum i-ai spune, aici, în Colinele Transilvaniei, avem din belșug. Tocmai de aceea, Vecinătatea Femeilor din Saschiz, i-a dedicat o sărbătoare, începând cu anul 2011. În primul weekend din mai, când e vremea rabarbărului, vino în curtea Bisericii Evanghelice unde se vor întâlni gospodinele, fermierii și micii producători din Saschiz și din zona Târnava Mare.
Haideți să cunoașteți comunitatea, să degustați și să cumpărați preparate cu rabarbăr, să ascultăm împreună muzică de fanfară și recitaluri de chitară sau orgă în biserica fortificată din centrul satului, să participați la concursuri ...și să vă întâmpinăm din nou în poarta cetății cu prăjituri și suc de rabarbăr.

Ziua se deschide, ca de obicei, cu Marșul plăcintelor cu rabarbăr pe muzica de fanfară. Apoi vei putea degusta fel și fel de preparate cu ce altceva, dacă nu cu rabarbăr: gem, compot, prăjituri, pizza, bomboane sau chiar și ciorbă. Nu vor lipsi concursuri cu premii, vizite turistice, jocuri distractive pentru copii.

Nu uităm de cei mici și pregătim pentru ei un atelier de educație culinară, ,,ștafeta cu rabarbăr", desene cu tija de rabarbăr și concursul ,,mâncăcios de prăji cu rabarbăr"!
În cadrul evenimentului vor mai avea loc atelierul de gătit cu rabarbăr, iar producătorii locali /artizanii din comuna Saschiz își vor expune produsele spre vânzare la standuri.

Intrarea este liberă, însă donațiile sunt binevenite și ne ajută să ducem mai departe proiectele Vecinătății Femeilor pentru comunitate.
Vă așteptăm cu drag!

Programul e în lucru. Revenim cu detalii.

Detalii și rezervări:

bottom of page