top of page

Rezidența Transilvanica 2.0 poposește la Mediaș

Unde?

Biserica evanghelică Sfânta Margareta din Mediaș

Când?

23 octombrie 2023, 15:00:00

Organizator:

UCIMR Rezidența Transilvanica 2.0

Rezidența Transilvanica 2.0 promovează noi biserici fortificate cu ajutorul muzicii și al noilor tehnologii
Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunță concertele celei de-a doua ediții a proiectului Rezidența Transilvanica 2.0.

Acesta continuă să pună în valoare patrimoniul săsesc din sudul Transilvaniei prin artă și tehnologie. Inspirați de bisericile fortificate din Mediaș și Axente Sever, doi compozitori au sintetizat experiențele lor prin note muzicale.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, „Rezidența Transilvanica” își propune să promoveze biserici fortificate transilvănene cu ajutorul muzicii și al noilor tehnologii, pe parcursul unui traseu cultural de străbătut imaginar – în sala de concert, virtual – în mediul online sau fizic – la pas, într-un itinerar plin de farmecul unei drumeții cu popasuri artistice.

În această vară, compozitorii Paul Scully (Irlanda) și Alexandru Anastasiu (România) au fost invitați să viziteze Transilvania în căutarea de noi surse de inspirație.
După un timp petrecut în Mediaș și în Axente Sever – așezări ce adăpostesc vechi biserici fortificate – în care au descoperit poveștile celor două edificii cu ajutorul ghidului cultural Ioana Pătrășcoiu, au sintetizat toată această experiență în două noi creații muzicale pentru un instrument solist și ansamblul de percuție ICon Arts.

Detalii și rezervări:

bottom of page