top of page

Noctambuli la Castel

Unde?

Biserica fortificată din Apold

Când?

13 mai 2023, 13:00:00

Organizator:

Asociația CasApold

Asociația CasApold organizează pe 13 mai 2023 evenimentul anual Noctambuli la Castel cu ocazia căruia lansează TRANS.FORT, un proiect de reutilizare adaptivă în Biserica Fortificată Apold. Acesta presupune adaptarea interiorului unor incinte ale fortăreței în spații armonizate nevoilor societății actuale, oferind astfel contextul potrivit unor experiențe contemporane, în decor medieval.
Arta contemporană și intervențiile artistice ieșite din spațiul unei galerii tipice, vor fi prezentate într-un cadru expozițional off-space, în paralel cu expoziții de cercetare și documentare a istoriei locale și de prezentare a activităților de conservare și restaurare, întreprinse de membrii Asociației CasApold, în ultimii 20 de ani. De asemenea, fortăreața va prinde viată, prin generarea unor spații prolifice pentru discuții deschise și experiențe imersive.
Evenimentul de deschidere va avea loc de la amiază până târziu, în noapte, timp în care întreaga fortificație și interiorul bisericii Apold vor capăta o nouă dimensiune și o utilitate adaptată nevoilor prezentului, reintegrând spații atemporale în mentalul actual.

Invitați:
Daniel Gaciu (artist contemporan, București)
Ioana Ardelean (architect, creator de bijuterie contemporană, Apold - București)
Pojarnitza (vraci, ghid în flora sălbatică, București-Sibiu)
Membrii Forumului Peisaj Deschis
Concert - AC LEONTE & ALEXANDRU ARCUS

Detalii și rezervări:

bottom of page