top of page

Noaptea muzeelor la sate - Hai la Nemșa

Unde?

Biserica Evanghelică Fortificată Nemșa

Când?

2 septembrie 2023, 13:00:00

Organizator:

Consistoriul Evanghelic Superior Mediaș, Primăria Moșna, Școala Primară si Gimnazială Nemșa, Uniunea Arhitecților din România-Sucursala Sibiu, Glăjăria Mediaș, Distileria Rozor

Biserica Evanghelică Fortificată Nemșa, o moștenire a lui Stephan Ludwig Roth

La câțiva km de Mediaș, descoperă satul Nemșa și povestea care îl leagă de Stephan Ludwig Roth, preot luteran, profesor, scriitor, politician, militant pentru egalitatea în drepturi a țăranilor, desființarea iobăgiei și drepturi politice.

Programul zilei include:

- O expoziție de picturi Nicolae Romanițan, fotografii de Marius Dan Moga și live painting de Bianca Ferăstrău, prezentate ca o incursiune de premoniții tehnologice venite dintr-un trecut îndepărtat, în decorul bisericii seculare din Nemșa.

- Atelier creativ pentru copii – în colaborare cu Glăjăria Mediaș. La atelier sunt așteptați sa participe elevii școlii primare și gimnaziale din Nemsa, împreună cu cadrele didactice.

- Turul incintei fortificate – cu prezentarea istoricului edificiului și a picturilor murale existente în biserică. Ansamblul este monument istoric clasa A, din biserică păstrându-se partea originală a corului (sec. XIV).

În cadrul evenimentului va fi prezentată o fotocopie a ultimei scrisori a acestuia însoțită de traducerea în limba română, scrisoarea fiind adresată celor cinci copii ai săi și enoriașilor din Nemșa și comuna Moșna. Un fragment din această scrisoare va fi tipărit și oferit în dar vizitatorilor.

Parteneri și/sau sponsori ai evenimentului:
Consistoriul Evanghelic Superior Mediaș, Primăria Moșna, Școala Primară si Gimnazială Nemșa, Uniunea Arhitecților din România-Sucursala Sibiu, Glăjăria Mediaș, Distileria Rozor

Parteneri media ai evenimentului:
TVR Cultural, Radio Guerrilla

Detalii și rezervări:

bottom of page