top of page

Noaptea muzeelor la sate - Hai la Boiu

Unde?

sat Boiu nr. 413, comuna Albești, județul Mureș

Când?

2 septembrie 2023, 17:00:00

Organizator:

Parohia Ortodoxă Română Boiu – Protopopiatul Sighișoara

La circa 10 km de Sighișoara, vino să (re)descoperi satul transilvănean de altă dată. Căsuța-muzeu și colecția etnografică „Boiu – Tradiții și Obiceiuri”, inaugurate în 2022, te așteaptă să le treci pragul, alături de un ghid local.

Colecția include mobilier, obiecte personale, fotografii, carte veche, veselă, țesături, ustensile (complete și funcționale) din meșteșugul țesutului cânepii, unelte de uz casnic, costume românești și maghiare femeiești și bărbătești de vară și de iarnă, icoane vechi, țesături, piese de costume pe care le-am primit ca donație, dar și sub formă de împrumut spre a fi expuse, de la consătenii noștri.

Toate sunt prezentate sub forma unei gospodării țărănești locuite din perioada interbelică, într-o căsuță construită și reparată prin tehnici tradiționale (bulgănit, lipitură cu pământ, balegă și paie), văruită și amenajată cu elementele colecției.

Copiii din sat prezintă momente artistice cu cântece și joc în limbile comunității pe care o reprezintă.
Grupurile vor fi formate din maximum 12 persoane per vizită.

Vizita durează între 20 și 30 de minute.

Se asigură ghidaj în română, engleză și franceză.

Nu se percepe taxă de intrare, dar se pot lăsa donații și se pot cumpăra mici semne de carte cusute de mână, ceaiuri, unguente și tincturi din plante medicinale, siropuri, miere de albine și dulcețuri – banii astfel strânși urmând a fi folosiți pentru repararea bucătăriei de vară a căsuței, pentru a intra ulterior în circuitul de vizitare.

Detalii și rezervări:

bottom of page