top of page

Noaptea muzeelor la sate - Hai la Șona

Unde?

Fierăria lui Lazăr

Când?

2 septembrie 2023, 14:00:00

Organizator:

Asociația Șona Noastră, Fundația Ștefan Câlția, Galeria Posibilă

În micul sat de lângă Făgăraș, va fi o după amiază și o seară de delectare a minții, dar și a simțurilor.

Primul popas să-l faci musai în centrul satului, la fierăria lui Lazăr, inaugurată în anul 2015. Aici, Asociația sătească „Șona Noastră” te așteaptă la un tur ghidat special, demonstrații de fierărit, dar și la o expoziție de picturi ale copiilor din sat, încheiată cu un festin al prăjiturilor și chiar și un concurs.

Apoi, e musai să vizitezi expoziția de fotografie a lui Florin Ghenade, intitulată ”Arbori Bătrâni. Să fie întuneric, da’ să fie lumină!”, din șura Casei Albastre Cu rol de documentare, dar fără să fie jurnalistice, Florin Ghenade fotografiază într-un cadru nocturn arbori cu vârste cuprinse între 200 și 600 de ani, iar prin colaborări directe cu ecologi, caută înțelegerea subiectului fotografiat. Mai mult de atât, dincolo de locul și rolul lui în natură, Ghenade cercetează arborii prin prisma comunității din jurul lor, a straturilor de memorie și timp, a identității ecologice și culturale ale spațiului rural pe care le conțin ca documente.

Program:

„O seară la Fierăria lui Lazăr”:
ora 17:30 – Expoziție a picturilor realizate de copiii din Șona;
ora 18:00 – Start la prăjituri! Concurs de prăjituri realizate după rețete tradiționale de către localnici, urmat de premierea celor mai autentice și tradiționale prăjituri.

Expoziția de fotografie a lui Florin Ghenade, intitulată ”Arbori Bătrâni. Să fie întuneric, da’ să fie lumină!”
ora 19:00 - 22:00 - la Casa Albastră - nr. 234

Detalii și rezervări:

bottom of page