top of page

Meșendorf, aniversare 700 ani

Unde?

Meșendorf

Când?

7 august 2022, 08:00:00

Organizator:

Comunitatea din Meșendorf

Se spune că cifra 7 este una magică și aducătoare de noroc, iar noi vrem să împărtășim cu voi bucuria aniversării a 700 ani. Ne va fi alături întreaga comunitate de sași, români și oaspeții noștri, 𝓹𝓮 7 𝓪𝓾𝓰𝓾𝓼𝓽, cum altfel, decât în ziua a șaptea, zi de duminică.

Treceți degrabă data în calendar!

Haideți să petrecem împreună întreaga zi într-un sat săsesc autentic de pe plaiurile transilvănene. Aflat la mai puțin de 30 de km de Cetatea Rupea și la aproape 40 de km de Sighișoara, satul, ascuns între dealuri, îți descoperă o lume de altădată, povești admirabile și oameni faini, unul și unul.

Vă așteaptă peisaje de poveste, cu dealuri molcome împădurite și pajiști doldora de flori parfumate și fluturi multicolori, plimbări pe ulițe liniștite cu case săsești, cu biserica fortificată, biserica ortodoxă, cu școala și grădinița. La tot pasul, pe lângă gospodării, o să întâlniți văcuțe, oițe ori capre și grădini frumoase cu roadele pământului, cu tot felul de legume, poame și pomi fructiferi. Cu siguranță o să faceți cunoștință și cu copiii din sat, cu localnicii dar și cu sașii care s-au întors acasă.
Vom serba laolaltă cu gândul la tradițiile, obiceiurile și istoria îndelungată a satului nostru de care suntem cu toții mândri, fie că îi spunem Meșendorf, Meschenderf, Meschendorf, Meschdorff ori Mese.

La ceas aniversar avem și un program ales: cu slujbă evanghelică, muzică de fanfară, dansuri populare românești, dansuri săsești & germane. Și, pentru că nu se poate sărbătoare fără bucate de soi, am pregătit și un târg cu produse locale gătite de sătenii noștri harnici dar și un prânz pe care să îl savurăm afară, la umbră, în curtea bisericii fortificate. Toate bunătățile sunt făcute cu ingrediente din grădinile și cămările celor din sat, iar de la masa tradițională nu o să lipsească nici pâinea cu coajă groasă făcută în casă, nici sarmalele noastre cărora li s-a dus vestea, dar nici lichiul săsesc și plăcinta cu rabarbăr, specifice zonei.
Vă așteptăm cu drag la noi în sat, la aniversarea de 700 ani a satului Meșendorf, să se ducă vestea hăt, departe, peste 7 mări și 7 țări!

Locurile sunt limitate!

De aceea, vă recomandăm să 𝓯𝓪𝓬𝓮ț𝓲 𝓻𝓮𝔃𝓮𝓻𝓿𝓪𝓻𝓮 𝓭𝓲𝓷 𝓽𝓲𝓶𝓹:
🎟🎫https://forms.gle/ZRhM1M4SsnU6NR67A 🎟🎫

Vă așteptăm cu mic cu mare la 𝐚𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐞ș𝐞𝐧𝐝𝐨𝐫𝐟 𝐜𝐚𝐫𝐞 î𝐦𝐩𝐥𝐢𝐧𝐞ș𝐭𝐞 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐚 𝟕𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 de la prima atestare documentară, anul 1322.
📌 Unde: curtea bisericii fortificate din Meșendorf.
Detalii: pe pagina de Facebook a evenimentului

Detalii și rezervări:

bottom of page