top of page

Expoziția „Fragmente” a artiștilor Sorin Ilfoveanu și Adrian Ilfoveanu

Unde?

Biserica fortificată din Alma Vii

Când?

13 iulie 2024, 09:00:00

Organizator:

Mihai Eminescu Trust

Pe 13 iulie, la ora 14:00, se va deschide expoziția „Fragmente” a artiștilor Sorin și Adrian Ilfoveanu în biserica evanghelică fortificată din Alma Vii, județul Sibiu, susținută de Fundația Mihai Eminescu Trust. Evenimentul va include un concert acustic al lui Călin Han și se va desfășura în prezența artiștilor Adrian și Nicu Ilfoveanu. Expoziția va fi deschisă până pe 30 septembrie 2024.

Biserica evanghelică din Alma Vii, un loc încărcat de istorie cu o vechime de peste 600 de ani, a fost restaurată de Fundația Mihai Eminescu Trust începând din 2008. În acest an, fundația a câștigat premiul European pentru Patrimoniu / Premiul Europa Nostra la categoria "Conservare și reutilizare adaptivă".

Expoziția „Fragmente” continuă inițiativa culturală începută în 2023, care aduce anual lucrările unor artiști importanți în biserica fortificată. Creațiile Ilfovenilor dialoghează cu istoria locului și tradițiile comunității renăscute. Expoziția este curatoriată de Cosmin Florea.

Călin Han, clarinetist și pasionat de organologie, va susține un concert acustic. Han, născut la Cluj, trăiește de peste zece ani în Sibiu și face parte din fanfara militară a Academiei Forțelor Terestre, promovând instrumentele de suflat prin proiectul „Hanu' cu Bragă”.

Detalii și rezervări:

bottom of page