top of page

Experiență locală în zona Mediașului: Birdwatching

Unde?

Mediaș, Turnul Forkesch

Când?

11 februarie 2023, 07:45:00

Organizator:

Anii Drumeției, Walking Tours Medias

Dragi iubitori de natură,

Sâmbătă, 11 februarie, pornim într-o drumeție pe dealurile Mediașului să ne familiarizăm cu universul păsărilor ce iernează aici. O să facem multe opriri, cu scopul de a observa darși de a identifica după sunet păsările din pădure.
În pădure sunt pițigoi mari (Parus major), pițigoi suri (Poecile palustris) și am auzit sunete făcute de ghionoaia verde (Picusviridis), ghionoaia sură (Picus canus), ciocănitoarea pestriță mare (Dendrocopos major), șorecar comun (Buteo buteo). Planul este să ajungem și pe malul lacului Ighiș, unde o să vedem, printre altele, corcodeli mici (Tachybabtus ruficollis) și o lebadă.
Tura se adresează viitorilor amatori de birdwatching. Este gândită pentru cei care nu știu foarte multe despre păsări dar vor să afle un pic mai multe. Mai mult decât o drumeție, pe 11 februarie vă propunem o experiență senzorială.

CÂND ȘI UNDE NE ÎNTÂLNIM?
La ora 09.45, la Turnul Forkesch.

ECHIPAMENT NECESAR
Bocanci de drumeție;
Haine adecvate sezonului – căciulă, geacă impermeabilă;
Sticlă cu apă/ceai, minim 1L;
Gustare.
Recomandare: bețe de trekking și binoclu.

COSTURI
80 lei/persoană.
Numărul locurilor disponibile este limitat la 12 persoane.
Pentru copiii până în 14 ani participarea la drumeție este gratuită, cu condiția să fie însoțiți de un adult (părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii).
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Detalii și rezervări:

bottom of page