top of page

Drumeție pe Via Transilvanica – Richiș – Biertan

Unde?

Richis

Când?

23 iulie 2023, 08:00:00

Organizator:

Anii Drumeției, Asociatia ARNI

Dragi drumeți,

Drumeția începe din vecinătatea Bisericii fortificate din Richiș, unde se găsește loc pentru a parca mașinile. Urmăm marcajul Via Transilvanica și traversăm Richișul pe șoseaua către Biertan și, după ieșirea din localitate, cotim la stânga pe un drum de pământ. De la o răspântie, noi cotim dreapta spre Biertan și urcăm ușor dealul, printr-un peisaj cu pajiști și fânețe naturale bordurat de pădure. Pe culmea dealului, contemplăm panorama satului Richiș și luăm o pauză pentru gustare. Continuăm drumeția pe o potecă prin pădure până deasupra cetății Biertanului. De aici coborâm spre o pajiște, apoi continuăm pe un drum asfaltat până la intrarea în cetate. Traseul este relativ ușor, cu o lungime de 12 km, potrivit persoanelor cu o bună condiție fizică și copiilor de minim 5-6 ani, care au mai ieșit în drumeții.
Înainte de drumeție tot în zonă, se desfășoară o campanie de ecologizare, pentru cine dorește să se alăture, aceasta începe la ora 9.00 cu punct de întâlnire Biserica Fortificată din Richiș și durează până la ora 10.30 – 11.00.

UNDE ȘI CÂND NE INTÂLNIM?
Ne întâlnim duminica dimineață, la ora 11:00, la Biserica Fortificată Richiș. De aici începem drumeția noastră pe traseu Via Transilvanica – Richiș – Biertan

INFORMAȚII TRASEU
Ora de plecare 11:00
Durata drumeției 5 ore
Dificultate Mediu
Distanță 12 km
COSTURI
70 lei/persoană

Detalii și rezervări:

bottom of page