top of page

Drumeție de Solstițiu de vară

Unde?

Sighișoara

Când?

20 iunie 2024, 14:00:00

Organizator:

Asociația AUM, Colinele Transilvaniei, SVK Sighișoara

În data de 20 iunie, vă așteptăm la o drumeție specială! Joi, de la ora 17:00, ne vom întâlni în fața Liceului Tehnologic Nr. 1 (Liceul Miu) din Sighișoara pentru a porni spre punctul de belvedere de pe dealul Goalberich (Observatorul). Vom rămâne acolo până la căderea serii pentru a sărbători începutul verii astronomice și, cu această ocazie, Sânzienele.

Înainte de lăsarea serii, vom aprinde focul în jurul căruia vom asculta povești despre tradițiile de Sânziene și despre Sighișoara de altădată. Pentru a onora ielele care dansează la acel ceas, poate vom încinge și o horă, celebrând viața, iubirea de aproape și comunitatea.

La lăsarea întunericului, vom coborî de pe deal.

P.S. Vă rugăm să purtați încălțăminte adecvată. În ceea ce privește dress code-ul, ne dorim să simțim și să trăim aceste frumoase tradiții cât mai autentic, așadar vă invităm să purtați o ie, sau chiar o bluză sau o cămașă albă.

Solstițiul de vară a fost celebrat din vremuri străvechi, fiind motiv de sărbătoare în diverse culturi. La noi, există sărbătoarea populară Drăgaica sau Sânzienele (noaptea de 23-24 iunie) – un moment magic în care cerurile se deschid, plantele capătă puteri speciale și dorințele se îndeplinesc. Pe 24 iunie, are loc de asemenea sărbătoarea creștină a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, iar aceeași zi marchează și Ziua Universală a Iei, inițiată în 2013.

Detalii și rezervări:

bottom of page