top of page

Concert Byron la biserica fortificată Cincșor

Unde?

Biserica fortificată Cincșor

Când?

3 septembrie 2022, 12:00:00

Organizator:

Contrafort Pro Kleinschenk/Cincșor, Cincsor.Transilvania.Case de Oaspeti, Biserica Evanghelice C.A. din România, Parohia evanghelică Cincșor

Trupa Byron în concert la biserica fortificată Cincșor!
Când: Sâmbătă, 3 septembrie 2022, orele 15:00
Tarif: 50 lei/ persoană. Rezervări la kulturproject@gmail.com, tel. 0744.373.090.

Concert în beneficiul bisericii fortificate, toate fondurile obținute sunt folosite pentru restaurarea și întreținerea monumentului.

Concertul este organizat în cadrul unui eveniment mai amplu care marchează finalul Reședinței Internaționale de Artă Vizuală Cincșor 2022.

Programul zilei de sâmbătă, 3 septembrie:
- ora 11:00: Brunch transilvănean la șură în curtea fostei case parohiale evanghelice.
Tarif: 70 lei/ persoană. Rezervări la kulturproject@gmail.com, tel. 0744.373.090;
- ora 13:00: Scriitorii Iris Wolff și Horst Samson în dialog – întâlnire cu cei doi autori la biserica fortificată din Cincșor; intrare liberă;
- ora 14:00: Vernisajul expoziției colective Față în față, la biserica fortificată din Cincșor, în prezența artiștilor; intrare liberă;
- ora 15:00: Concert Byron, la biserica fortificată din Cincșor. Tarif: 50 lei/ persoană. Rezervări la kulturproject@gmail.com, tel. 0744.373.090.

În perioada 26 august - 6 septembrie 2022, Cincșorul este din nou gazda Reședinței Internaționale de Artă Vizuală, ajunse la a IV-a ediție. Tema propusă - Față în față – îi provoacă pe cei opt artiști invitați să-și găsească inspirația pornind de la istoria și realitățile contemporane ale locului în care se află, cu accent pe necesitatea comunităților actuale din satele transilvănene de a-și (re)găsi o identitate comună, în contextul depopulării determinate de exodul sașilor, al transformărilor economice și al migrației.
Curatorul evenimentului este Elisabeth Ochsenfeld, artist vizual si curator, fondatoare a Reședintei de artă Arthouse Wolfsberg/ Gărâna și Ochsenfeld Residency Award la Frankfurt/ Heidelberg.
Participă artiștii: Marian Coman (România), Amalia Dulhan (România), Maxim Dumitraș (România), Annette Fournet (SUA), Adrian Ioniță (România), Elisabeth Ochsenfeld (Germania), Cristian Opriș (România) și Inga Shalvashvili (Georgia).
Acestora li se alătură patru invitați speciali: scriitorii Iris Wolff și Horst Samson (Germania), criticul literar și de artă Sorina Jecza - președinta Fundației Interact Triade, și documentaristul Olimpiu Vuia care va fi „cronicarul” procesului de creație pe parcursul reședinței.

Eveniment susținut de Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu, în cadrul programului 30 de ani de prietenie și parteneriat româno-german în Europa.

Detalii și rezervări:

bottom of page