top of page

Carpathia Bike Tour – Ediția Cobor

Unde?

Rupea

Când?

18 iunie 2022, 06:30:00

Organizator:

Conservation Carpathia, Cu bicicleta la mare, Ferma de biodiversitate Cobor

Pe 18 iunie descoperim pe bicicletă, împreună cu Lucian Mîndruță, peisajele Colinelor Transilvaniei și Ferma de Biodiversitate de la Cobor, la Carpathia Bike Tour - ediția Cobor, un eveniment organizat de Fundația Conservation Carpathia și Ferma de Biodiversitate Cobor.

Pornim în zori de la 𝐂𝐞𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐑𝐮𝐩𝐞𝐚, trecem 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐇𝐨𝐠𝐡𝐢𝐳, Ticușu Vechi și 𝐨𝐩𝐫𝐢𝐦 𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐛𝐨𝐫, 𝐮𝐧 𝐬𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐜. 𝐗𝐈𝐈𝐈 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐛𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐬𝐢 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚 𝐅𝐞𝐫𝐦𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐁𝐢𝐨𝐝𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐂𝐨𝐛𝐨𝐫.
Returul are loc pe același traseu și se încheie cu vizita Cetății Rupea.

Carpathia Bike Tour este primul eveniment de ciclism care pune în valoare biodiversitatea unică a Munților Făgăraș și a Colinelor Transilvaniei, alături de valorile culturale și istorice ale comunităților locale. Ediția Cobor a evenimentului oferă pasionaților de ciclism o experiență inedită într-un vechi sat transilvănean, unde Fundația Conservation Carpathia a dezvoltat un model de agricultură sustenabilă, prietenos cu natura, readucând în 2018 sura de stepă, o specie de vite istorice, aproape dispărute în Transilvania și din arealul autohton. Surele de stepă aveau o tradiție în gospodăriile țărănești din Transilvania, fiind ilustrate în seria de tablouri „Carul cu boi” de Nicolae Grigorescu.

𝐍𝐮𝐦𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐥𝐚 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭𝐚𝐭 la 70 de participanți.
🗺️Lungime traseu: aproximativ 80 km
⛰️Diferență de nivel: 518m
✔️Suprafață: asfalt 90%
🚄Viteza deplasare plat: 23 km/h
🚴Traseu: https://bit.ly/3Q4MbhW
🚲Bicicletă recomandată: traseul se desfășoară pe asfalt și are o porțiune de 5.8 km pietriș. Cursierele sunt cele mai indicate pentru acest eveniment, dar tura poate fi făcută și cu o bicicletă MTB, dacă aveți antrenament pe o distanță asemănătoare.
Dificultate traseu: medie spre moderat

Taxa de participare: 75 lei (include punct de alimentare și hidratare, brunch și vizită de fermă)

Înscrierile se fac completând formularul disponibil aici: https://forms.gle/idd8RtRhcjSev57X9
Confirmarea înscrierii se va face doar după completarea formularului de înscriere și trimiterea dovezii de plată pentru taxa de participare.
Partener de service al evenimentului: Decathlon Brașov

Detalii și rezervări:

bottom of page