top of page

Bucătării Transilvane în Cetatea Medievală • Ediția 1 • Ospăț Secuiesc în Crama Hotelului Sighișoara

Unde?

Hotel Sighisoara

Când?

4 martie 2023, 16:00:00

Organizator:

Hotel Sighișoara & Fronius Residence

Vino Sâmbătă 4 martie 2023 începând cu orele 18.00 să descoperi câteva dintre cele mai gustoase mâncăruri din Ținutul Secuiesc, într-o serată veselă în Crama Hotelului Sighișoara.
Meniul este bazat pe alimente artizanale, rafinate, realizate de mici producători din județul Harghita și Covasna.
Vei avea șansa să faci o degustare de brânzeturi de bivoliță maturate și proaspete, mezeluri, carne de vită, pâine de casă și dulcețuri parfumate, toate stropite cu vinurile potrivite.
Seria de evenimente “Bucătării Transilvane în Cetatea Medievală” sărbătorește diversitatea gastronomică din zonă și rețetele transilvănene atât de savuroase și spectaculoase.
Cu acest prilej vei face cunoștință cu producători locali din zonă și alimentele lor, realizate din ingrediente proaspete și folosind metode tradiționale.
Atmosfera va fi întreținută de un moment artistic surpriză.🎶

Invitații evenimentului sunt:
🧀Fülöp Szabolcs preot din Daia Secuiască gospodărește împreună cu familia sa o fermă de bivoli și cai. Familia Fülöp produce brânzeturi moi și semi-tari din lapte de bivoliță, alături de iaurturi, unt și brânză topită de casă.
🐮Kincses Kálmán preot din Eliseni se ocupă de creșterea vitelor din rasa Sură ungurească, o rasă foarte apreciată de crescători și de consumatorii de carne de vită. Carnea este foarte gustoasă, fragedă, cu fibre și straturi de grăsimi fine asemănătoare rasei Angus.
🍷Tot meniul va fi acompaniat de vinuri locale din crame butic cu producții mici din Transilvania.
🍓Un desert cu brânză dulce de bivoliță va fi deznodământul perfect pentru acest eveniment.

Costul de participare la eveniment este 250 RON/persoană și include aperitiv cu brânzeturi de bivoliță și mezeluri artizanale, fel principal din carne de vită sură, desert și pairing de vinuri.

Pachet 2 nopți de cazare la Hotel Sighișoara cu mic dejun inclus și participare la Ospăț pentru 2 persoane: 950 RON.

Rezervări și detalii la recepția Hotelului Sighișoara
Telefon: 0265771000 sau hotelsighisoara@gmail.com

Detalii și rezervări:

bottom of page