Villa Abbatis Equestrian Center

Villa Abbatis Equestrian Center 27, Apos, Sibiu county 557036 Romania

+40 724 736 025, +40 735 334 500

Limbre Vorbite:

Română, engleză,

Vila Abbatis este un centru ecvestru situat în Apoș, un vechi sat sasesc din județul Sibiu, inima Transilvaniei, într-o zonă înconjurată de biserici fortificate și păduri vechi de secol.

Apoș se află în Valea Hârtibaciu, a doua cea mai mare zonă naturală protejată din România, după Delta Dunării.

Sibiu, principalul oraș din zonă, se află la 55 km. Sighișoara se află și la 55 km, în timp ce distanța până la Mediaș, toate orașele frumoase medievale, este de 33 km.

Cel mai apropiat aeroport este în Sibiu, dar Cluj-Napoca este și o opțiune bună (155 km).

„Vila Abbatis” este denumirea latină a satului și înseamnă „satul abației-preoți”, deoarece în Evul Mediu obișnuia să aparțină abației cisterciene din Cârța, care fusese construită de călugări cistercieni (o ramură a benedictinilor ). Legenda spune că călugării cistercieni au fost lăsați să construiască doar pe zone mlăștinoase, să mănânce mâncarea și să utilizeze instrumentele pe care le-ar face singuri.

A doua și ultima biserică cisterciană din țară se găsește în Apoș, chiar peste stradă din centrul nostru ecvestru. A fost construită în secolul al XIV-lea, iar turnul său cu ceas - în 1799. Adevărul este zona care înconjoară biserica este încă în zilele noastre.

Mai multe informații: https://villaabbatis.com/villa-abbatis/ 

                                  https://www.facebook.com/VillaAbbatis/

Vizitele sunt doar cu programare!