top of page

MEȘENDORF

Meșendorf is a village in the commune of Bunești, Brașov County. It is one of the few localities in the region that has retained a single name common to all ethnic groups residing there.

foto: TBT, Transilvanian Brunch, Meșendorf Gasthaus


A aparținut unui domeniu ecleziastic, respectiv Mănăstirii cisterciene de la Cârța. Nici mai târziu satul nu-și pierde statutul iobăgesc, fiind inclus domeniului cetăți Tălmaciu, la 1427. În 1863, administrația habsburgică a repartizat locul scaunului Sighișoara.


Vizitează

Cetatea țărănească din secolele XIV-XV, cu biserica evanghelică în incintă.


Biserica Sfântul Nicolae- Biserica evanghelică din Meșendorf a fost construită în în stil gotic timpuriu, și a fost ridicată în secolul al XIV-lea, cu turn vestic și cor poligonal, aceasta a fost fortificată în 1495. Biserica are o alură unitară, cu corul şi nava proporţionate, ambele boltite şi sprijinite la exterior de contraforturi egale.

O valoare ieşită din comun o au însă panourile tribunei, pictate la 1765, de către Georg Rosenauer, pentru că încearcă să redea, într-o manieră naivă, peisaje cu ansambluri construite.

Contact:

  • Cheile sunt la d-na Doina Scoica

  • Telefon: 0740903744

  • Adresă: Meșendorf, nr. 102

Where to sleep

basketball vector clean logo.png

Nu mai găsești loc in sat? Caută prin vecini. Recomandările noastre sunt aici.

basketball vector clean logo (2).png
basketball vector clean logo (5).png

Pentru iubitorii de drumeții, din satul Meșendorf pleacă mai multe trasee fie la pas, fie cu bicicleta, printre care se enumeră și cele TBTrace, care te vor duce către unul dintre satele vecine: Viscri, Criț, Cloașterf sau Saschiz.

Găsești recomandări de circuite de o zi pe profilul nostru de Wikiloc si Komoot.

Unde mănânci

basketball vector clean logo (1).png

Mesendorf 65, unde vei putea degusta brânză maturată grijită cu suflet.

basketball vector clean logo (4).png

Servicii

bottom of page