top of page

Cincșor Transylvania Guesthouses

DJ105 206, Cincșor, Romania

Te vei bucura de un loc cu povești - fosta școală și casă parohială evanghelică din Cincșor formează un spațiu marcat de peste 600 de ani de istorie a comunității, gândit și imaginat de arhitectul Fritz Balthes, genialul architect transilvănean, ce a lăsat lucrări inovatoare de început de secol XX. Clădirea fostei școli, cu influențe Art Nouveau impresionează prin simplitate, funcționalitate, eleganță, reducerea ornamentului la esență, grija pentru fiecare detaliu și pentru elevi. 

O parte din camere sunt mobilate cu mobilă autentică din Cincșor și oferă comfort modern! 


Fosta casă parohială, construită probabil cu mult înainte de 1600, a devenit azi o bijuterie arhitectonică, cu camere spațioase, cu fresce de renaștere transilvăneană descoperite în urma restaurării – deschisă pentru vizitatori și oaspeți. 


Ansamblul include vechea școală, vechea casă parohială și două case de oaspeți însumând, patru dormitoare, trei camere cu două nivele și cinci camere en-suite, zone de relaxare (una fiind în salonul din vechea cancelarie), o bibliotecă frumoasă și o verandă spațioasă și luminoasă pentru servirea meselor. 

+40 744 373 090

Cincșor Transylvania Guesthouses

bottom of page