top of page

Rezervaţia de stejar pufos din comuna Daneş

Sânziene_Florentina Florescu.jpg

O găseşti foarte aproape de satul Criş (comuna Daneş, judeţul Mureş). Stejarul pufos este un arbore local mic, cu o coroana larga și cu un trunchi strâmb (sinuos). 

Numele îi vine de la faptul că lăstarii sunt puternic pufoși și de asemenea căpăcelul ghindei este pufos.

În România formează păduri rare, pâlcuri sau tufărişuri în regiunea de câmpie şi de silvostepă, în aproape toate regiunile ţării. Dacă ai noroc, în preajma stejarului pufos, vei găsi cornul, un copac de dimensiuni mici, care are fructe numa bune de cules pentru gem (de obicei, în luna septembrie), dar şi cel mai bun lemn pentru toiagele păstorilor şi bătrânilor satului. 


Coordonate: 46°08′06″N 24°40′56″E

Modalitate de vizitare:

Acces: 

● din Sighișoara, pe drumul național DN14, direcția Sibiu (Sighișoara – Daneș), apoi pe drumul județean DJ143, în direcția Criș, iar de acolo pe jos sau pe bicicletă. 

● din direcția Sibiu - Mediaș, pe drumul național DN14, direcția Sighișoara (Mediaș - Daneș), apoi pe drumul județean DJ143 în direcția Criș , iar de acolo pe jos sau pe bicicletă. 

● din direcția Sibiu – Agnita, pe drumul județean DJ106 (Sibiu – Agnita), apoi pe drumul județean DJ143 (Iacobeni – Criș), iar de acolo pe jos sau pe bicicletă. 

● din direcția Brașov – Rupea, fie pe drumul național DN13 / E60 până la Sighișoara (și apoi direcția Daneș – Criș), fie până la Rupea, apoi pe drumul județean DJ105A (Dacia – Jibert – Soarș), apoi pe drumul județean DJ104D (Bărcut – Retiș – Brădeni), drumul național DN14 (în direcția Agnita), drumul județean DJ143 (Iacobeni – Criș), iar de acolo pe jos sau pe bicicletă

Modalități de vizitare: drumeție, cu bicicleta, călare – fără taxă de vizitare 

Pentru vizite ghidate, apelează la Ghizi sau agenţii locale

Aflați mai multe
bottom of page