top of page

Pădurea de stejar şi gorun din Dealul Purcăretului

Sânziene_Florentina Florescu.jpg

Unele dintre cele mai frumoase păduri de foioase din Transilvania se regăsesc în Coline Transilvaniei. 

Pe tot parcursul anului, plimbările la pas sau cu bicicleta aduc bucurie, liniște și mai ales conectarea la natura atât de bogată în această zonă. Pădurile de stejar sunt magice, prin bogăția de specii, măreția arborilor și verdele minunat al frunzelor. 

Vino să te plimbi în pădurea de stejar şi gorun de 42 de hectare, din Dealul Purcăretului, lângă Calbor (comuna Beclean, judeţul Braşov), la o aruncătură de băţ de Făgăraş, în apropiere de drumul județean care leagă localitatea Voila de Cincșor.

A fost desemnată sit Natura 2000 în anul 2008, pentru prezența unui habitat de interes european – vegetație de silvostepă eurosiberiană cu gorun. Stejarul și gorunul domină vegetația din această pădure și provin din sămânță, iar regenerarea se realizează natural. Localizată la o altitudine de 450-600 m, pe depozite de marne nisipoase, pădurea are o structura naturală bine conservată şi starea bună de vegetaţie a speciilor arborescente edificatoare pentru habitat (gorunul şi stejarul pedunculat). Există aici și exemplare de dimensiuni notabile (până la 70cm diametru și înălțimi de până la 27-29m). 


Coordonate: 45°53′26″N 25°02′35″E

Modalitate de vizitare:

Urmeaza traseul macat bandă roșise, între satele Felmer și Cincșor, și vei trece prin această arie protejată.

Modalități de vizitare: drumeție, cu bicicleta, călare – fără taxă de vizitare 

Pentru vizite ghidate, apelează la Ghizi sau agenţii locale

bottom of page