top of page

Drumeție în familie pentru observarea prigoriilor din Dealu Gușterița

Unde?

Gușterița

Când?

18 mai 2024, 09:00:00

Organizator:

Anii Drumeției

În data de 18 Mai sunteți invitați la un eveniment care combină drumeția cu birdwatching.
Sunteți invitați să vă alăturați unei aventuri fascinante în mijlocul naturii! Porniți la pas de-a lungul drumului de țară, care vă conduce către vechea fermă din dealul Gușteriței. Prima oprire o veți face chiar aici, pentru a admira cuiburile de prigorii, acum ocupate de păsările migratoare ce și-au găsit adăpost în aceste locuri după mii de kilometri parcurși din Africa. Continuați prin pășunea tot mai largă, unde veți putea observa păsările bucurându-se din plin de bogăția hranei oferite de insectele trezite la viață de căldura primăverii.

Pe drum, veți avea ocazia să vă bucurați de panoramele spectaculoase ale munților Lotrului, iar în pădurea de amestec de stejar, carpen și tei, vă veți încânta cu cântecul păsărilor de pădure, care își caută perechea pentru a începe sezonul cuibăritului. După ce ieșiți din pădure, veți face o scurtă pauză de prânz în satul Hamba, unde vă puteți relaxa și vă puteți bucura de povești și jocuri de descoperire a naturii, la care sunt invitați și cei mici și cei mari.

Reveniți în pădure pentru a continua explorarea, iar după aproximativ o jumătate de oră, veți ieși într-o pajiște cu panoramă largă către munții Cindrel și Lotru. De aici, o coborâre lungă vă va aduce înapoi la vechea fermă, iar urmând drumul de țară pe care ați venit de dimineață, vă veți întoarce la biserica evanghelică din Gușterița, unde veți încheia această experiență memorabilă în mijlocul naturii.

Detalii și rezervări:

bottom of page