top of page

Vânătoare de ciuperci la Viscri

Unde?

Viscri

Când?

8 octombrie 2022, 09:00:00

Organizator:

Viscri 32 - White Barn and Blue House

Sărbătorim împreună venirea toamnei printr-o drumeție pe dealurile și prin pădurile de lângă Viscri în căutare de ciuperci sălbatice.
Despre Ghizi:
Miruna Popa - biolog specializat in fungi, membru Slow Food Sibiu
Alexu Toader - membru fondator Slow Food Viscri, ghid local

Ne vom întâlni la Viscri 32 la ora 12:00.
Vom învăța cum să identificăm și să recunoaștem câteva specii diferite de ciuperci sălbatice și vom avea experiență practică de a învăța despre micologie și cum să căutăm ciuperci sălbatice. Ghidul va oferi resurse pentru a ajuta la identificarea ciupercilor comestibile comune prin literatură și fotografii.
Există șansa ca nu orice experiență de hrană să aibă ca rezultat ciuperci comestibile, dar fiți pregătiți să aveți o zi întreagă de învățare și de experiență în aer liber!

Accesul la eveniment se face exclusiv pe bază de rezervare în limita a 15 locuri.
Prețul biletului este 160 lei pentru adulți și copii peste 14 ani, respectiv 80 lei pentru copii cu vârsta între 7 și 14 ani. Copiii sub 7 ani au acces gratuit.
Biletul include kit-ul de picnic, cu merinde locale (lacto-vegetariene) și socată

Informații: 0726967600.
Durata: 2 - 3 H
Parcare: dacă veniți cu mașina, vă rugam să lăsați autoturismul în parcarea satului: caută "Viscri Parking" pe Google Maps. De la parcare aveți 4 minute de mers pe poteca pana la Viscri 32.

Echipament necesar: haine potrivite pentru toamnă (de preferat în mai multe straturi) și musai încălțări de drumeție (preferabil ghete). E bine să aveți la voi și un rucsac pentru kit-ul de picnic, dar și coșuri pentru ciuperci.

Detalii și rezervări:

bottom of page