top of page

Truverii: D’Ale Amorului

Unde?

Bastionul Măcelarilor - cetatea Sighișoara

Când?

30 iulie 2023, 16:30:00

Organizator:

CultFort - Fortareata culturala, Fundația Mihai Eminescu Trust

Grupul de muzică medievală și tradițională TRUVERII ne readuce în atenție melodicitatea și bucuria muzicii evului mediu și a renașterii, dar și prospețimea și originalitatea ritmurilor tradiționale din diferite zone ale Europei.

Spectacolele Truverii-lor sunt o călătorie muzicală, un „Peregrinatio” de-a lungul secolelor prin întreaga Europă, în care publicul călător are ocazia să se întâlnească cu ritmuri din Transilvania, cu cântece închinate Sfintei Marii din secolul XIII din culegerea „Cantigas di Santa Maria” de Alfonso al X-lea sau „Libre Vermell de Montserrat”, muzica trubadurilor care animau curțile medievale, dar și tavernele vremii, cu dansuri precum tarantella si pizzica din Sudul Italiei, dansuri din Estonia, povești de dragoste occitane, bretone și legende scandinave. Muzica lor transmite pofta de viața, umorul și voia bună ce animau burgurile medievale și serbările populare.

Relaţiile dintre femeie şi bărbat au fost mereu subiecte importante în ilustrările artistice ale trubadurilor călători. Ambulanţii secolelor trecute făceau haz, fie muzical, fie prin mici scenet teatrale, de aceste întîmplările amoroase şi conjugale, aflate în trecerea lor prin târguri şi sate sau chiar trăite de ei.
Spectacolul uneşte mai multe poveşti ale vieţii sociale şi conjugale medievale spuse fie muzical, fie teatral.

Intrare: bilet în bază de donaţie - 5 lei / adult.
Pensionarii şi copiii până la 14 ani au intrare gratuită.
Intrarea în limita a 50 de locuri disponibile, începând cu ora 19h00.
Vă așteptăm cu drag!

Detalii și rezervări:

bottom of page