top of page

Noaptea muzeelor la sate - Hai la Copșa Mare

Unde?

Biserica fortificată Copșa Mare

Când?

2 septembrie 2023, 07:00:00

Organizator:

Asociația S’artR – vient de l’âme

Istorie și istorisiri din cetate

Pe tot parcursul zilei, la 2 km de Biertan și 20 de Sighișoara și Mediaș, organizăm vizite ghidate la biserica fortificată din Copşa Mare. Iar seara, începând cu orele 18:00, invităm publicul la: ateliere pentru copii și familii, târg cu produse locale și, pentru doritori, un tur al satului cu oprire la punctul de belvedere de pe Cucu´ deal.

Povestim basme populare din Transilvania, cu participarea actriței Gazdag Erzsébet
Basmele alese vor avea ca temă comună cetatea și viața în cetate și vor fi prezentate interactiv, cu participarea publicului, folosind recuzită și elemente de decor, punând în valoare spațiul specific oferit de biserica fortificată Copșa Mare. Evenimentul va fi acompaniat de muzică live.

Această abordare interactivă a basmelor este potrivită atât pentru copii cât și pentru adulții iteresați, oferind ocazia perfectă pentru un eveniment în familie la care copiii pot participa alături de părinții și bunicii lor.

Durata: 45 de minute

Atelier creativ
Sub îndrumarea profesioniștilor, copiii interesanți (6-12 ani) vor avea ocazia de a experimenta individual sau în grupuri mici cum își pot concepe și construi propria lor cetate fortificată. După o introducere scurtă în istoria bisericilor fortificate din zona Transilvaniei, copiii vor fi ghidați să-și proiecteze pe hârtie cetatea visată de ei, iar apoi vor fi ajutați să construiască din cuburi de lemn și pietre macheta cetății, cu posibilitatea de a vopsi elementele în culori acrilice.

Pe parcursul atelierului încurajăm creativitatea și fantezia participanților, respectiv oferim un spațiu sigur pentru exersarea coordonării fizice și motricității copiilor.

Durata: 75 – 90 de minute

Partener: Asociația S’artR – vient de l’âme

Parteneri și/sau sponsori ai evenimentului:
Pro Groß Kopisch e.V., Asociația S’artR – vient de l’âme, Copşa Mare 122

Detalii și rezervări:

bottom of page