Vânturelul de seară (Falco vespertinus)

Apare mai ales în zone cu teren deschis, cu pâlcuri de arbori, în silvostepe, în lunci și pășuni cu arbori. Evită pădurile închise și zona montană. 

În hrana adulților predomină insectele, la care se adaugă amfibieni, reptile, mamifere mici și mai rar, păsări de talie mică. 

Este singura pasăre răpitoare de la noi care cuibărește colonial, iar cel mai adesea folosește cuiburi de coțofană și de cioară de semănătură; uneori ocupă și scorburi largi. 

Plecarea spre Africa începe spre mijlocul lunii august și se termină la mijlocul lunii octombrie, iar întoarcerea are loc la sfârșitul lunii aprilie-începutul lunii mai

I se mai spune și șoimuleț de seară.

Credit foto:

Sitemap

© 2020 de WPI și Colinele Transilvaniei.

Creat cu Wix.com

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Acest site web a fost creat într-un proiect de colaborare între trei studenți ai Institutului Politehnic Worcester (https://www.wpi.edu/) și Colinele Transilvaniei