Apafi Manor

Conacul Apafi

Situat deasupra satului, lângă biserică și livadă, conacul, ca de altfel și satul, au aparținut familiei nobile Apafi. În sec. XVIII, când aceștia nu au mai avut moștenitori, a fost preluat de familia nobiliară Bethlen. De-a lungul secolelor, și-a schimbat forma și a fost refăcut de mai multe ori în 1830 de proprietarul de atunci, Graf Haller. În 1920 conacul a fost dat în proprietatea comunității săsești, transformat în cămin cultural, apoi confiscat de comuniști în 1949. Mihai Eminescu Trust a preluat conacul Apafi în anul 2000 și după 5 ani de restaurare a fost inaugurat sub forma de acum, restaurarea fiind premiată cu premiul ”Europa nostra”. 
Conacul Apafi este acum o casă de oaspeți deosebită, cu 5 camere spațioase, balcon, bibliotecă, un living mare, gradină refacută cu o fântănă arteziană care te poartă în alte timpuri.

Contact:

Telefon:

+40724000349

Web:

1/3

Credit foto:

Experience Transylvania

Sitemap

© 2020 de WPI și Colinele Transilvaniei.

Creat cu Wix.com

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Acest site web a fost creat într-un proiect de colaborare între trei studenți ai Institutului Politehnic Worcester (https://www.wpi.edu/) și Colinele Transilvaniei