top of page

Observarea florei şi a faunei

Aleargă după fluturii multicolori – peste 600 de specii împânzesc pajiștile cu înaltă valoare naturală din Colinele Transilvaniei. Metodele tradiţionale de întreţinere a terenurilor, utilizate aici de generaţii, le-au creat un cămin primitor acestor fini indicatori ai calităţii biodiversităţii.

Mergi pe urmele lăsate de vieţuitoarele pădurii şi află mai multe despre viaţa și obiceiurile primilor localnici de aici: castorul, lupul, căprioara, ursul brun sau pisica sălbatică. Iar dacă întâlneşti un exemplar, observă-l discret, dar cu atenţie, fără să uiţi că ai în faţă un magnific animal sălbatic.

Tabloul natural este completat de o reţea bogată de văi cu pâraie care curg natural, creând meandre mari, văi în ale căror albii majore sunt prezente zone cu vegetaţie specifică de luncă, cu sălcii, plopi și anini bătrâni, habitate  importante pentru multe specii de floră și faună și care asigură importante servicii ecologice. Cu o asemenea scenografie naturală ofertantă, e și normal că peste 37 de specii de păsări trăiesc sau poposesc aici pentru cuibărit. Observă în tihnă fascinanta lume a acestora dintr-o arie Natura 2000 extrem de ofertantă. Puritatea vegetaţiei şi existenţa unor zone încă nemodernizate sunt perfecte pentru cuibărit. Peste 20.000 de păsări migratoare revin aici an de an ca să-şi înveţe puii să zboare.

Acvile ţipătoare mici, huhurezi, berze, ciocănitoare, stârci sau lebede –  descoperă- le în înaltul cerului sau ascunse în cele mai inedite locuri. Cu ele te poţi întâlni ușor în Colinele Transilvaniei, mai ales pe timpul verii.

Natura-Pasari-AcvilăTipătoareMică (c)Cat

Vrei să pleci la o drumeție în deplină libertate? Încearcă traseele recomandate sau planifică-ţi singur traseul

Vrei o experiență personalizată? Contactează un ghid local sau una dintre agențiile locale cu experiență pentru detalii.

Credit foto: Cătălin Fuciu, Florentina Florescu, Mihai Dragomir

Heading 1

bottom of page